Dünya
  • 15.4.2008 00:08

BAN: GIDA KRİZİ ACİL BOYUTLARA ULAŞTI

Genel Sekreter Ban, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi'nin, Bretton Woods Kurumları ile yaptığı üst düzey toplantıdaki konuşmasında, gıda ürünlerinin fiyatlarında yaşanan hızlı artışın, hem kısa hem de uzun dönemli önlemlerin alınmasını gerektirdiğini belirtti.
     Ban, kısa dönemde dünyanın pekçok bölgesinde gıda ihtiyacının karşılanarak açlığın önlenmesi gerektiğini belirtti ve uzun dönemde gıda üretiminin artması gerektiğini vurguladı.
     Büyüyen gıda krizinin daha geniş siyasi ve güvenlik boyutu olabileceğini belirten Ban, uluslararası toplumu ''acil ve uyumlu'' bir şekilde harekete geçmeye çağırdı.
     Ban konuşmasında, Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick'in dün Washington'da dünya hükümetlerine yaptığı çağrıya da atıfta bulunarak, BM Dünya Gıda Programı'na acil olarak yardımda bulunulması gerektiğini kaydetti.
     Dünya Bankasının, son 3 yılda dünyada iki katına çıkan gıda ürünleri fiyatlarının düşük gelire sahip ülkelerde yaşayan 100 milyon insanı daha da yoksullaştıracağı uyarısında bulunduğunu anımsatan Ban, bu kapsamda giderek büyüyen gıda krizinin son dönemde dünyada yoksullukla mücadelede kaydedilen gelişmeyi yokedebileceğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:33

İLGİLİ HABERLER