Yaşam
  • 4.4.2010 18:09

BANA UMUT BAĞLAMA BEN TOPRAĞA SÖZ VERDİM

İstanbul'daki bir hipermarkette çalışan Adeviye Alhan (25), 4 yıl önce çenesindeki bir ağrıdan dolayı doktora gitti. Yapılan kan tahlilleri sonucu lösemi olduğunu öğrendi. “Erken teşhis” dediler. Bir süre tedavi gördükten sonra “Artık sağlamsın” diyerek evine gönderdiler. 1.5 yıl önce rutin kontrole gidene kadar, hastalığı yendiğine inandı. Doktoru, hastalığının nüksettiğini söyleyince “Bittim anne” dedi.

Hürriyet gazetesinden Fatma Aksu'nun haberine göre ilk iş, “Ölürsem beni düşünmesin. Fazla bağlanmasın. Acıdığından dolayı kimsenin benimle çıkmasını istemiyorum” deyip bir süredir birlikte olduğu erkek arkadaşıyla ilişkisini bitirdi. 6 ay hastanede yattı, sevgilisinin ziyaretine dahi izin vermedi. MSN’deki profiline de şu notu düştü: “Bana bir umut bağlama, ben toprağa söz verdim. Her geçen gün biraz daha kan kaybediyor hayallerim.” Ancak son anına kadar yanında olan arkadaşlarına, “Yaşamak istiyorum. Yaşamak çok güzel bir şey” diyordu. “Ağrıların var mı” diye soran doktorlarına bile olmadığını söylüyordu.

Doktorların umutsuz konuşmaları moralleri yıkarken, maddi açıdan da durumları kötüye gidiyordu. Maddi katkı olur diye, işyerinden, “Çıkışını verdirelim, tazminat alsın” önerisi geldi ama Adeviye, “İşimi seviyorum. Oradan asla ayrılmam. Ben ölünce çıkışımı versinler” diyerek teklife karşı çıktı. Arkadaşları ve işyeri çalışanları, onu ve ailesini hiç yalnız bırakmadı, yaptıkları yardımı ona hissettirmedi.
Topbaş tedaviyi üstlendi ama...

Ancak Sunay Alhan’ın ana yüreği kızının “Anne ne olacağım? Ne olur beni kurtarın!” sözlerine daha fazla dayanamadı. 18 Şubat’ta kızının tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Onkoloji Ünitesi’nin yolunu tuttu. Kader yeni binanın açılış törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı karşısına çıkardı. “Yapılabilecek bir şey kalmadı” denilerek evine gönderilen kızına yardım etmesi için Topbaş’ın önüne atladı, ellerine sarıldı. Adeviye, Topbaş’ın himayesinde John Hopkins Hastanesi’ne yatırıldı. Ama geç de olsa gelen bu yardım eli, onun kalmasına yetmedi. Adeviye, hastaneye yattıktan 10 gün sonra hayata veda etti.

Zengin hastalığı diye herkes kaçtı

Fotoğraflarıyla avunduğu kızının son günlerini anlatırken gözleri dolan anne Sunay Alhan “Bu hastalık süresince insanlar, varken yok oldu yanımdan. Zengin hastalığı diye kimse yüzümüze bakmadı, herkes kaçtı. Bitkisel ilaçlarla dolandırıldım. Kimse aldanıp inanmasın” diyor.

Yıldız Tilbe hayranıydı

Adeviye, Yıldız Tilbe hayranıydı, evi ve hastane odası Yıldız Tilbe fotoğraflarıyla doluydu. Arkadaşlarının ve Kral TV’den DJ Bülent’in girişimiyle Yıldız Tilbe’nin kızını hastanede ziyaret ettiğini anlatan Sunay Alhan, “Aldığı bebeği ve küpesini verdi yoğun bakımdayken. ‘Saklayacağım’ diye işaret etti çocuğum.”

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:03

İLGİLİ HABERLER