Gündem
  • 31.10.2005 07:17

'BANKAMATİK SANATÇI' İDDİALARINA CEVAP VERDİLER!..

Kültür Bakanı Atilla Koç’un ‘bankamatik sanatçılar’ olarak nitelediği ve bakanlık bünyesinde Türk halk müziği solisti olarak görev yapan sanatçılar, emekli olmayı seçerken önemli iddialarda bulundular.

İzzet Altınmeşe, Belkıs Akkale ve Kamil Sönmez, boşalan görevlere AKP’ye yakın isimlerin getirileceğini öne sürdüler.

İZZET ALTINMEŞE

Politikacılar, siyasi kazançlar için biz sanatçıları kullandılar

Siyasilerin isteği üzerine bakanlık her yerde bizi görevlendirdi. Belkıs Akkale ile birlikte Burdur’da görevlendirildik. Festival beklerken Burdurspor yararına konser olduğunu öğrendik. Vatandaştan para alıyorlar, biz bedava oradayız. Sanatçıların üzerinden ticari amaçlı konserlerin yanı sıra, birilerinin siyasi geleceğine de kullanıldık. Yozgat’tan AKP 6. sıra adayı olan ve seçimi kazanamayınca Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne getirilen Bayram Bilge Tokel sanatçıları istismar etti. Yozgat’a o kadar çok konsere götürüldük ki artık nüfus kağıdımıza Yozgat yazdıracak hale geldik. Kültür Bakanı Atilla Koç’un ‘Herkes yerine marş marş’ sözleri hepimizi üzdü.

BELKIS AKKALE

Ayda 4-5 konser veren biri olarak bana bunu söyleyemez

Kültür Bakanı Atilla Koç ve bürokratlarına çok kırgın olarak emekliye ayrılıyorum. Bunca yıllık emeğin karşılığı bu olmamalıydı. Yalnız Kültür Bakanına, başbakana değil, bizim haklarımızı savunmayan muhalefet partilerine de kırgınım. 15 yıllık emeğim halkımıza helal olsun. Ama ayda 4-5 konser veren bir sanatçı olarak bana ‘bankamatik’ diyen, mağdur eden, kamuoyunda küçük düşüren bakan, genel müdür, bu işin içinde parmağı olanlara hakkımı helal etmiyorum. Bakandan çok AKP’den Yozgat milletvekili adayı olmuş genel müdürün memleketine konserler düzenleniyor. Büyük paralarla gideceğimiz konserlere, kültürümüz için seve seve gittik. Bizim ne kazandığımızı da merak edenler olabilir, tüm yan ödemeleriyle birlikte 2 milyar 250 milyon lira alıyoruz.

KAMİL SÖNMEZ

81 ilde 800 konser veren nasıl bankamatik sanatçısı oluyor

Yıllarını sanata vermiş bu insanlara yapılanlar şık değil. Çok büyük yanlışlık yapıldı. Emekliliğim dolmasaydı, belki yapılanlar karşısında istifa bile ederdim. Geçmişte böyle olaylar yaşamadık. Şaşkınlığımız belki ondandır. 81 ilde 800 konseri kimler yapmış? Bunlar mı bankamatik sanatçılar? Nerede bir etkinlik varsa, bu sanatçılarımızı Kültür Bakanlığı’nın temsilcisi olarak orada görülüyordu. Artık o ünlü sesleri görmeleri zor. İyi mi yaptınız?

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER