Asayiş
  • 25.7.2009 13:35

'BANKER BİLO' FİLMİ GERÇEK OLDU

COŞKUN MENEK/ERZİNCAN

Kuzey Irak'ın Erbil kentinde yaşayan Kadir Abdullah (22), Khıdır Khalidi (23) ve İsmail Abdullah arkadaşları vasıtasıyla Erbil'de tanıştıkları isimlerini bilmediklerini birisine İstanbul'a götürülmeleri karşılığında bin 200 dolar para ödediler. 3 arkadaş adlarına hazırlanan sahte pasaportla yasadışı yollarla Türkiye'ye girdiler. Van yakınına kadar gelen ve boş bir araziye bırakılan üç arkadaş kendilerine rehberlik yapan kişinin "Burası İstanbul Allah işinizi rast getirsin" diyerek paralarını aldıktan sonra kendilerini orada bırakarak kayıplara karıştı.

Kısa zaman içersinde dolandırıldıklarını öğrenen Kadir Abdullah, Khıdır Khalidi ve İsmail Abdullah İstanbul'da olmadıklarını öğrenince çareyi otostop yaparak İstanbul'a gitmekte buldular. Günlerce yol yürüdükleri öğrenilen şahısların, Erzincan'ın Üzümlü ilçesine kadar otostopla gelebildikleri buradan yaklaşık 15 kilometreyi de yürüdükleri öğrenildi. Erzincan - Erzurum karayolunda saatlerce yürüyen üç şahsın şüpheli halleri vatandaşların ihbarı üzerine jandarma ve polise ulaştı.

Erzincan'da bir caminin bahçesine sığınan üç kafadar burada yine ihbar üzerine yakalandı. Emniyette yapılan araştırmada üç şahsın sahte pasaport ve sahte isimlerle yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıkları öğrenildi.

Çağrılan bir tercüman yardımıyla ifadeleri alınan üç şahsın başlarından geçen trajik komik olayı anlatmalarının ardından Pasaport Kanunu'na muhalefet suçundan adli mercilere sevk edildiler. Burada yapılan sorgu sonrası üç şahsın sınır dışı edilmek üzere yabancılar şubesine teslim edildikleri öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER