Gündem
  • 1.9.2013 20:38

Barış mitinginde savaş naraları!..

"Sayın Öcalan gelecekte bu meydanda halkıyla birlikte olacak"
Felat BOZARSLAN- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR'da, BDP'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenlediği mitingte konuşan BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, "Sayın Öcalan, gelecekte bu meydanda halkıyla birlikte olacak" dedi. Kürtler'in marş olarak kabul ettiği 'Ey Rakip'in okunması ile başlayan mitingte, Abdullah Öcalan posterleri, PKK ve PYD flamaları taşındı.

BDP İl Başkanlığı, Dünya Barış Günü'nde, Kürt sorununun çözümünde hükümetin yasal ve anayasal değişikler konusunda atması gereken adımlara ve Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler'in yaşadığı Rojava bölgesindeki can kayıplarına dikkat çekmek için İstasyon Meydanı'nda miting düzenledi. Saat 16.00'da başlaması planlanan miting, sıcak hava şartları nedeniyle bir saat gecikmeli başladı. Saat 17.00 itibariyle BDP'liler alanda 50 bin kişi olduğunu söylerken, polis yetkilileri ise 10 bin kişinin olduğunu belirtti.

Miting için İstasyon Meydanı'na çıkan yollarda arama noktaları oluşturuldu. Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel Blok (LGBT) üyeleri arama noktalarında aranmak istenmedi. Polisin kendilerini aramasını istemeyen LGBT üyelerinden biri, "Eşcinsel polisiniz yok mu?" diye arama noktasındaki görevlilere soru sordu. Bir polis müdürü, "Öyle bir durum yok" dedi. Yaşanan arama krizi, erkek LGBT üyelerinin aranmadan alana girmesi ile sona erdi.

Mitingte ilk konuşmayı BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt yaparken, sık sık Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı. İl Başkanı Zümrüt, "Sayın Öcalan gelecekte bu meydanda halkıyla birlikte olacak"dedi.

PKK ve Suriye'deki PYD ile onun silahlı kanadı YPG flamalarının taşındığı mitingte BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah da birer konuşma yaptı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:21

İLGİLİ HABERLER