Gündem
  • 7.5.2013 13:33

Barış sürecine çok küçük bir kesim karşı çıkıyor

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Üyesi Kadir İnanır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm süreci kapsamında yaklaşık bir aydır Akdeniz Bölgesi'ni dolaştıklarını hatırlattı. Gittikleri her yerde süreçle ilgili değişik tartışma ve yorumlara şahit olduklarını belirten İnanır, şunları kaydetti:

"Ancak temelde barış sürecinin kesin kez insanlarımıza gerektiği neticesine vardık. Neredeyse toplumun bütün katmanları ile görüştük. Barış sürecine çok küçük bir kesimin karşı çıkmasına rağmen temelde çoğunlukla büyük bir heyecan ve istek gördük. Bizi çok sıcak ve sevgi dolu duygularla karşıladılar. Bizi çok mutlu ettiler. Umuyorum bu yaklaşım Türkiye'nin bütününde yaygınlaşır."

İnanır, Karadenizli olduğunu ancak Akdeniz Bölgesi'nde çalışmasının istendiği belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin her tarafını karış karış bilen bir insan olarak hiçbir konuya bölgesel bir yaklaşım içerisinde olmadım. Türkiye'nin her karış toprağını kendi yurdum kendi vatanım bildiğim için bir yabancılık bir tedirginlik asla yaşamam. Halkın içerisinde birebir yaşamaktan son derece mutluluk duyan bir karakter sahibiyim. Karadenizliyim ama aynı zamanda Akdenizliyim."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER