Gündem
  • 15.5.2019 00:05

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Erdoğan'dan ne istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Metin Feyzioğlu görüşmesi sonrası açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabul, 35 dakika sürdü.

FEYZİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de hazır bulunduğu kabul yaklaşık 35 dakika sürdü. Kabul sonrası Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinde açıklama yapan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’de avukatların ciddi sorunları olduğunu söyledi.

'ERDOĞAN'DAN RANDEVU TALEP ETTİK'

Sorunları dile getirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep ettiklerini kaydeden Feyzioğlu, Ankara’da adliyelerde parçalanmışlık sorununa dikkat çektiğini ifade ederek, “Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatif alıp 'hadi' demesi gerekiyor. Bu konuyu dile getirdik. Avukatların çok büyük bir sorunudur. Tek başına çalışan bir meslektaşımızın artık yaşamını sürdürme imkanı kalmamıştır bu beş adliye arasında imkansız hale gelmiştir. Bunun kısa sürede çözüleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Vatandaşların adalet hizmetine pahalı erişmelerinin avukatlık hizmetindeki yüzde 18 KDV'den kaynaklandığını söyleyen ve bu rakamın yüksek olduğunu belirten Feyzioğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün bilgisi dahilinde konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşmeler gerçekleştirdiğini, bu görüşmelerde toparladıkları önerileri çözüm olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduklarını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2019 01:29

İLGİLİ HABERLER