Spor
  • 1.2.2022 09:46

Bartuğ Elmaz'ı Başkan Burak Elmas da ikna edemedi

G.Saray’ın sözleşme yenileme teklifini kabul etmeyen genç futbolcu, Fransa’yı seçti. A takıma çıkmasına rağmen sarı kırmızılılarda istediği kadar şans bulamayan 18 yaşındaki orta saha oyuncusu 2022-23 sezonunda geçerli olmak üzere Cengiz Ünder’in de formasını giydiği Marsilya ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve sarı kırmızılılarla ile yeni mukaveleye imza atmayan genç oyuncu Bartuğ Elmaz, Fransa Ligue 1 ekibi Marsilya ile anlaşmaya vardı.

Altyapısından yetiştiği sarı kırmızılı takımın sözleşme yenileme talebini kabul etmeyen 18 yaşındaki futbolcu, takımın izinli olduğu günde imza atmak için özel uçakla Fransa’ya gitti.

Sezon sonunda Ligue 1 ekibine katılacak olan Bartuğ Elmaz, Cengiz Ünder’in de formasını giydiği yeni kulübüyle 4 yıllık sözleşme imzaladı.

2. MUSTAFA KAPI VAKASI

Galatasaray’da daha önce de kulübün altyapısından yetişen bir başka isim olan Mustafa Kapı da sözleşme uzatma tekliflerini reddedip kadro dışı kaldıktan sonra Fransız ekibi Lille ile sözleşme imzalamıştı.

Lille’de istediği şansı bulamayan genç oyuncu, devre arasında 3.5 yıllığına Adana Demirspor’a Transfer oldu.

BAŞKAN BURAK ELMAS ‘ŞAHSEN GÖRÜŞTÜM’ DEDi, iKNA EDEMEDi

G.Saray’da başkan Burak Elmas geçen ay basın mensupları ile yaptığı sohbette Bartuğ Elmaz’ın kalmasını istediğini şu sözlerle açıklamıştı: “Bartuğ ile ilgili ben ailesiyle ve menajeriyle şahsen görüştüm. Hocamızla görüştü. Biz Bartuğ’un Galatasaray’da kalmasını istiyoruz. Kendisi burasının bir parçası olmak istiyorsa, kendi tercihi olacak. Biz bunun için elimizden geleni yapıyoruz.”

FATİH TERİM'DEN BARTUĞ'A: GALATASARAY'I AİLELERİ GİBİ GÖRMELİLER

Galatasaray Eski Teknik Direktörü Fatih Terim de hem Bartuğ ile hem de ailesi ile görüşmeler yaptıkları belirterek, "Bartuğ ve ailesini kendi ailemiz gibi görüyoruz. Her zaman da öyle gördük. Sayın Başkanımız onlarla konuştu. Çocuğumuz diye biliyoruz ama bizim çocuğumuz demek onları ikinci plana atacağız manasında değil. Birçok şart öne sürebilir, biz buna alıştık. İstikbalidir, isteğidir... Ancak ısrarla bir şeyin üstünde durmak istiyoruz. Diğerleri hepsi hal olur. Herkes Galatasaray’da oynamak isteyecek. Bunun için de gerekli fedakarlığı yapacak. Hepimiz yaptık. Herkes de yapacak. Onları kendi evlamız gibi görüyoruz. Onlar da Galatasaray'ı kendi aileleri gibi görmelidir." şeklinde konuşmuştu.

Güncellenme Tarihi : 1.2.2022 09:48

İLGİLİ HABERLER