Gündem
  • 4.5.2010 12:50

BAŞBAKAN'LA BİRLİKTE UÇURUMDAN ATLARIZ, TÖRE BUNU GEREKTİRİR

Mersin Milletvekili ve eski bakan Kürşat Tüzmen, anayasa paketindeki 8. Maddeye red oyu veren vekiller arasında adının geçmesiyle ilgili olarak iddiaları yalanladı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tüzmen, "Ben içerde konuşurum tartışırım. Ama bunu siz duymazsınız. İçeride ne karar verilirse ona uyarız. Başbakan uçurumdan atlıyorsa, bize yakışan onun arkasından atlamaktır. Karar doğrudur yanlıştır önemli değil, Türk töresi böyle gerektirir" dedi.

Listede ismi bulunan bir diğer isim eski bakanlardan Hilmi Güler ise soruları yanıtlamazken 'Gruptan sonra görüşelim' yorumunu yaptı.

Yine listedeki isimlerden Sadık Yakut ise, "Bir şey demeyeceğim. Değerlendirmeye bile değer görmüyorum' diye konuştu.

'LİSTEYİ YAZANA DEĞİL YAZDIRANA BAKMAK LAZIM'

Parti içinde eleştirileriyle bilinen ve aynı listede adı bulunan Vahit Erdem, tahminlerin yanlış olduğu kanaatinde olduğunu belirtti. Erdem, "Açık açık konuştuğum için menfi bir sonuç olunca bize bakıyorlar. Basın eleştiriye açık olmadığı için her eleştirimi muhalif sayıyor' dedi.

Meclis eski Başkanı Köksal Toptan da aynı listeye tepki göstererek 'Ayıp şeyler bunlar. Kim kimin ne oy verdiğini nereden biliyor da liste hazırlıyor. Listeyi yazana değil yazdırana bakmak lazım' diyerek tepkisini dile getirdi.

Ak Parti grup toplantısına Anayasa değişiklik teklifine ret oyu verdiği iddia edilen 5 isim katılırken, listede isimleri bulunmasına karşın Murat Başesgioğlu ve Reha Çamuroğlu gelmediler.

HABER7

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:08

İLGİLİ HABERLER