Gündem
  • 4.5.2010 12:34

'PARADAN ATATÜRK'ÜN RESMİNİ CHP ÇIKARTTI'

Partisinin haftalık olağan Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz darbe anayasasını değiştirmek için yola çıktık' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşması:

"7,5 Yıldır başımızı yastığa koyduğumuzda o minik yavrular gözümüzün önüne geliyor. Eminim ki her birinizde her an kendi gözlerinizle şahit olduklarınızla yüzleşiyorsunuz. Bu geri kalmışlığın temelinde ciddi bir zihniyet problemi var. Değişimi, dönüşümü, özgürleşmeyi reddeden, kabuğunu kıramayan bir anlayış var.

İşte milletimiz AK Parti'yi bunu değiştirsin diye Türkiye'yi her yönden ayağa kaldırsın diye iktidara getirdi. Bizim varlık sebebimiz miletimizin değişim iradesini hayata geçirmek, ülkemizi adalete, refaha ve özgürlüğe kavuşturmak. Eğer başımızı öne eğer vazgeçersek, milletin rotasından saparsak o miniklerin masum elleri bizim yakamıza yapışacaktır.

Bundan 7-8 yıl önce kendisine uzattığımız oyuncağa şaşkın gözlerle bakan çocuk, bugün yanıma gelip Başbakan amca bana bir dizüstü bilgisayar verir misin diyor.

TÜRKLER ARTIK PASAPORTUNU VE CEBİNDEKİ PARASINI ONURLA GÖSTERİYOR

Dün köyüne ulaşamayan vatandaşımız bugün hızlı trene biniyor. Dün hapishanedeki yavrusuyla konuşamayan anne inanıyorum ki bugün bize dua ediyor. Benim vatandaşım artık yurt dışında pasaportunu onurla gösteriyor. Cebindeki parasını gururla taşıyor. Bizler artık sadece biz gurur duymuyoruz, dünyanın her yerindeki mazlumlara siz sahip çıktınız, benimle birlikte her zaman ve her zeminde hakkı ve hukuku sizler savundunuz sizler haykırdınız.

Geçenlerde bir arkadaşım Yemen'e gitti. Bir grup öğrenci ile karşılaştım diyor. İngilizce konuşmak için yanıma geldiler, Türk olduğumu öğrenince gözleri faltaşı gibi açıldı. Filistin'de yaşananlara karşı sesini yükselten bir ülkenin vatandaşı ile konuşmanın heyecanı içindeydiler diyor.

2023 İÇİN DÜNYANIN EN İYİ 10 EKONOMİSİ İÇİNDE OLMA HEDEFİMİZ VAR

Biz içimize kapanmadık, kapanamayız ecdadımız gibi dedelerimiz gibi. Bunlar birer adeta işaret taşları idi. Git, Orta Asya'ya orada da bizleri görürsünüz. Biz sağır duvarların içine hapsolamayız, Ankara'ya hapsolamayız. Ankara'ya hapsolmaktan başka yapacak şeyleri olmayanları bu parlamentoda görüyoruz. Bugün bu ekibi yolsuzlukla suçlayanlar ya siz acaba iktidarınız döneminde ne yaptınız? Bir eser söyleyin yok. Eğer bu iktidar yolsuzluklara gömülmüş bir iktidar olsaydı aynen sizin yaşadıklarınızı yaşardı. Ama bugün bu iktidarın elinin değmediği bir ilimiz yok, her ile eserini koymuştur. Bunu rahatlıkla göğsümüzü gere gere söylüyoruz.

Nankörlük yapmayın, bugün 24 saat kürtçe konuşan bir TRT6 var. Ahmet Kaya'ya buyursun gelsin diye yolu açan bir iktidar var. Çünkü biz Allah'tan başka kimseden korkmayız, Allah'tan başka kimseye de muhabbetimiz yoktur.

BİZ O MANŞETLERİ UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

Biz ciddi bedeller faturalar ödedik, artık bu bedellerin ve faturaların ödenmesini istemiyoruz. Kirli oyunlara, saldırılara, hakaretlere rağmen yolumuzdan dönmedik. Milletimizin rotasından sapmadık. Bu ülke 7,5 yılda tarihi reformlar gerçekleştirdi. Rekor seviyelere erişti. Ama bizim yerimiz burası değil ki bizim daha yukarılarda olmamız lazım. Onun için 2023'ü farklı olarak hedef koyduk ve dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde yerimizi alacağız. Bunu bu millet hak etti ve bunu da başaracağız.

Ergenekon sizin neyinize dediler. Parti kapatmakla bizi tehdit ettiler. Her türlü iftira yalan ile üstümüze geldiler. Partilerin kapanmasıyla nemalananları gördü bu ülke. Çünkü onlar için partilerinin kapanması önemli değildi. Ne oldu? Bakkal dükkanı tabelayı değiştiririz. Bizim siyaset anlayışımız bu değil, biz bunu istemiyoruz. Herkes unutsa biz Danıştay saldırısını, o saldırının ardından atılan manşetleri, ısmarlama yorumları, cenaze törenlerinde tüm bakan ve milletvekili arkadaşlarımın için kurgulananları unutmayacak ve aziz milletime de unutturmayacağız.

BİZ DARBE ANAYASASINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Milletim on yıllar boyunca iradesine nasıl ipotek konulduğunu unutmasın. Milletim 1 Mayıs 1977'de Taksim'de Çorum'da sivas'ta kardeşliğimize kast edenlere evet Danıştay saldırısı, Nazımıye, Lice'deki aynı zihniyetin kurgusu olduğunu görsün anlasın. Kopararak aldık, sökerek aldık. Neyi sökerek kopararak aldın? 30 Yıldır neden alamadınız bunları? Siz yanınızda diğer sendikaların liderini konuşturmayacak kadar demokrasiye karşı olumsuzsunuz. Gerçek yüzleri çıktı ortaya tahammül edemezler. Biz hepsine tahammül ettik, bu adımları attık dinledik. Bundan sonra da dinlemeye devam edeceğiz.

CHP bunu görmeyebilir, MHP bunu duymaya bilir, BDP bunu konuşmayabilir çünkü onlar talimatla hareket ediyorlar. Bize halkımızdan başka talimat verebilecek bir güç yok. Burada çeşitli oyunlarla bu işi çözmek istiyorlar. Onlara oy verenler gönül verenler umut bağlayanlar bu kirli emelleri görsün bunu istiyoruz. Biz Türkiye'nin ayağındaki prangaları söküp almak için bu yola çıktık. O darbe Anayasasını demokratikleştirmek için yola çıktık.

CHP BİRAZ DAHA KURCALARSA ARŞİVİMİ AÇIKLARIM

Biz başımızı yastığımıza koyduğumuzda makamlarımızı koltuklarımızı görmüyoruz. Biz koltukları ile zenginleşen bir anlayış değiliz. Biz o koltuklara itibar kazandırmanın gayreti içinde olan bir zihniyetiz. Biz yastığıa başımızı koyduğumuzda gözlerinden umut fışkıran Türkiye'nin çocuklarını görüyoruz. Tabii ki destek vermezler. Yaklaşık 12-13 gündür nelerin konuşulduğunu görüyoruz. Kimse Anayasa'yı konuşmuyor. Birisi matbu baskı döne döne devamlı onu okuyor, öbürü aynı şekilde. Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur. Bu ülkede bunlar hangi değişime destek oldular, omuz verdiler. Bugüne kadar arkalarında enkazdan başka ne bıraktılar. Siz olsa olsa vesayeti, statükoyu, darbeleri getirdiniz. Ben karne gösterince kızıyorlar, neden kızıyorsunuz? CHP'nin cibiliyetinde o var. O karnelerde yağ damgaları var, ekmek damgaları, şeker damgaları var ben bunları görerek büyüdüm. İkinci dünya savaşında Almanya'da taş üstünde taş kalmadı, Türkiye'ye ne kazandırdınız? CHP lideri Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı hitlere benzetiyor, bende diyorum ki siz kendinize bakın. Siyasiler elbette hayırla anılacaktır, ama hiçbir siyasetçi eleştirilmez, sorgulanmaz değildir. Gazi Mustafa Kemal vefat ediyor. TL'den hemen Atatürk resmi çıkartılıyor kim tarafından? Devlet dairelerinde Atatürk resimleri indiriliyor kim tarafından? Bak bu konularda CHP bu işi kurcalarsa söyleyeceğim çok şey var. Bu konuda dosyam arşivim kabarıktır. Bir çok gerçekleri benim milletimin bilmesi lazım.

Dün bir gazete bizi manşetten vermiş kötü diye. 1945 Yılı Haziran ayında hükümetin aldığı bir kararla savaş boyunca çeşitli yollardan Türkiye'ye sığınmış 195 mülteci Türk Sovyetlere geri teslim edildi.

''Paradan Atatürk'ün resmini CHP çıkarttı''

Ey faşist yumurcakları işte bu ahval ve şerait içerisinde dahi vazifen matbaaları yıkmak, makinaları ısırmak, namuslu vatanperverleri kovalamaktır, muhtaç olduğun kazma balta Halk Partisi'nin ambarlarında mevcuttur' Ben söylemiyorum Aziz Nesin söylüyor. Zincirli Hürriyet Sayı 1. Geçmişi baskı ile dayatma ile meşhur olan bir partinin AK Parti'yi hitlerle anması trajikomiktir. Bu tarih 1948 . Bu ülkede kimler vardı bunu siz şuanda düşünün. Benim milletim her partinin geçmişini de bugününü de bilmelidir. TBMM tarihi oylamalar yapıyor kararlar alıyor. Statüko devam mı edecek Türkiye değişecek mi?

Bu ülke zincirlerinden prangalarından kurtulacak mı yoksa böyle gelmiş böyle gidecek diye yerinde sayacak mı? Milletvekillerini Genel Kurul'dan çıkartanları benim milletim gördü. Kendi milletvekilinin güveni bir defa onlarda yok. Ya bir lider kendi milletvekiline güvenemez ise neye güvenecek? Sen bu siyaseti neden yapıyorsun? Hani demokrattın, bırak gitsinler hayır desinler neden güvenmiyorsun. Aynı şeyi BDP'de yapıyor. Bunun neresi demokrasi? Diğeri de ıskartaları getirin diyor. Yani beyazın dışındaki o pusulaları getirin görelim diyor. Pardon Beyaz ile beraber Red'di getirin diyor. Sonra baktılar sıkıntı var vazgeçer gibi oldular. Milletin hür iradesine saygısızlık değil mi bu? Bu çirkin tavırların yaklaşımların içerisine biz asla giremeyiz. Muhalefet bugün ortaya koydouğu tavırla parti yönetimleri olarak demokratik olmayan bir üsluba sahip olduklarını gösteriyorlar. Türkiye'de bugüne kadar en son 26 siyasi parti kapatıldı.

Bu grup AK Parti grubudur, bir ilki başarmıştır. Anayasa Değişikliği oylama sürecinde tarihte görülmeyen bir dayanışma göstermiştir. Her birinizin her bir arkadaşımın, kardeşimin millet ve ülke sevdası ile yanıp tutuştuğunu biliyorum. Her bir kardeşimin hizmet aşkı ile yanıp tutuştuğunu biliyorum.

8. Madde AK Parti'den ziyade diğer partiler tarafından daha çok konuşulacak. Biz her zaman söylediğimizi burada tekrarlıyoruz. Durmak yok yola devam. Birlik içinde bütünlük içinde kardeşlik ikliminde yola devam. Millet için, memleket için, ülkemiz için gözleri umutla parlayan çocuklarımız için çıktığımız bu yolda bıkmadan, yorulmadan usanmadan devam. Allah bahtımızı da yolumuzu da açık etsin' dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:08

İLGİLİ HABERLER