Gündem
  • 1.12.2004 00:00

BAŞBAKANLIK'TAN BARTHOLOMEOS'UN DAVETİNE 'EKÜMENİK' RESTİ...

ZAFER ÇAKMAK
ANKARA - Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, bir genelge yayınlayarak kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin Fener Rum Patriği Bartholomeos 'ekümenik' sıfatıyla verdiği davete katılmamalarını istedi.


ABD Başpiskoposluğu'na bağlı cemaat liderlerinin ABD'nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman onuruna, Edelman'ın konutunda, 2 Aralık'ta vereceği resepsiyon Başbakanlık tarafından boykot ediliyor. Resepsiyon için Fener Rum Patriği Bartholomeos 'ekümenik' sıfatıyla kamu kurum ve kuruluşlarına ve milletvekillerine gönderdiği davetiye üzerine, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlığa uyarıda bulundu. Dışişleri Bakanlığı'nın uyarısı üzerine harekete geçen Başbakanlık Müsteşarı Dinçer, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine yönelik bir genelge yayınlayarak, davete katılmamaları talebini iletti. Başbakanlık, milletvekillerinden de davete katılmamaları yönünde istekte bulundu.


Abdullah Gül'ün Başbakanlığındaki 58. Hükümet döneminin Başbakanlık Müsteşarı Fikret Üçcan da Bartholomeos'un 'ekümenik' sıfatıyla verdiği davete, yine kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin katılmamaları yönünde bir genelge yayınlamıştı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER