Gündem
  • 1.12.2004 01:49

KEMAL ALEMDAROĞLU'NUN EVİNE HACİZ GELDİ!..

Yargı kararını uygulamamakta direnen İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu’nun Ulus’taki evine haciz geldi.

Haciz kararını, Alemdaroğlu’nun 3 yıl önce üniversiteden attığı Doç. Dr. Hüseyin Bulur aldırdı. Haciz memuruna kapıyı açan Kemal Alemdaroğlu’nun eşi Duygu Hanım büyük bir şaşkınlık yaşadı. Duygu Alemdaroğlu, yasal faiziyle birlikte 2 milyar 60 milyon lira ödeyerek eşyalarını haczedilmekten kurtardı. Mahkeme kararına rağmen öğretim üyeliğine iade edilmeyen Hüseyin Bulur, Alemdaroğlu’nun şahsına yönelik açtığı manevi tazminat davasını kazanmıştı. Mahkeme 1 milyar lira manevi tazminata hükmetmişti.

Eski rektör, görevden alınmasına da neden olan yargı kararını yerine getirmeme alışkanlığını sürdürerek mağdur akademisyene tazminat ödemedi.

Kadıköy 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nce verilen karar uyarınca haciz memurları dün öğle saatlerinde Alemdaroğlu'nun evine gitti. Haciz memurunu karşısında gören Duygu Alemdaroğlu büyük şaşkınlık yaşadı. Duygu Hanım, eşini arayarak bilgi verdi. Kemal Alemdaroğlu da haciz memuruyla telefonda konuştu. Memur, mahkeme kararı gereğince faiziyle birlikte 2 milyar 60 milyon lira nakit ödeme yapılmasını ya da evdeki eşyalardan bir kısmını haczetmek zorunda olduğunu söyledi. Daha sonra avukatıyla görüşen Alemdaroğlu eşini tekrar arayarak ödeme yapmasını istedi. İki arkadaşıyla birlikteyken haciz memurunu karşılayan Duygu Hanım, gazetecilerin de olaydan haberdar olmasına sinirlendi. Avukat Selim Ener'e, “Gazetecilere kim haber verdi, her gittiğiniz yere gazeteci ordusuyla mı gidiyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi. 2 milyar 60 milyon lira getiren Duygu Hanım, haciz memuruna ödeme yaparak haczi kaldırdı.

İÜ Kardiyoloji Enstitüsü'nde 22 yıldır çalışan Doç. Dr. Bulur, 7 Mart 2002'de Alemdaroğlu tarafından görevinden alındı. Hakkını aramaya kararlı olan Bulur, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, 11 Eylül 2002'de yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar 4 Kasım 2002'de rektörlüğe tebliğ edildi. Üniversite bu kez İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Bölge İdare Mahkemesi bu itirazı reddetti. Böylece karar kesinleşmiş oldu. Görevine iade edilmeyen Bulur, İstanbul Fatih 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı manevi tazminat davasını 21 Eylül 2004'te kazandı. Alemdaroğlu şahsi olarak, mağdur öğretim üyesine 1 milyar lira manevi tazminat ödemeye mahkum oldu. Ancak Alemdaroğlu ödeme yapmayınca Doç. Dr. Bulur'un avukatı Oğuz Selim Ener, Kadıköy 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden ihtiyati haciz kararı çıkarttı. Avukatı Ener; haciz işlemi hakkında şunları söyledi: “Kemal Alemdaroğlu daha önce mahkeme kararını uygulamadığı gerekçesiyle bir milyarlık tazminat cezasına mahkum oldu. İlam yazıldığı halde parayı ödemedi. Sağdan soldan duyumlar aldık mallarını kaçırma tehlikesi var diye. Bu bizi endişeye sevk etti. Mahkemeden aldığımız karar ile evine hacze geldik.” Doç. Dr. Bulur ise kazandığı tazminatın bedelinin önemli olmadığını ifade ederek, “Benim için önemli olan haklılığımın ortaya çıkması ve mahkeme kararının uygulanmasıdır. Hak arama mücadeleme devam edeceğim.” dedi.

Zaman

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER