Spor
  • 10.5.2013 11:25

Basketbolda "Dörtlü Final" heyecanı

LONDRA - Kotil, basketbolda İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün başlayacak THY Avrupa Ligi dörtlü final maçları öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
     Euroleague ile 2015 yılına kadar sponsorluk anlaşmalarının olduğunu ve sonrasının da gelebileceğini belirten Kotil, "Aslında Türkiye'nin fokus noktası 2020 yılı. 2020'de İstanbul'da olimpiyat oyunlarını, İzmir'de EXPO'yu istiyoruz. Neden Euroleague'de de sponsorluğumuz devam etmesin- Görüşmeler devam ediyor. Basketbol, Avrupa'da ABD'ye göre yeni. Desteklerseniz bir verir, beş alırsınız. Biz bunu desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.
     Euroleague sponsorluğunun çok iyi olduğunu ifade eden Kotil, beklentilerinin üstünde geri dönüşler aldıklarını söyledi.
     Türk takımlarını da dörtlü finalde görmek istediklerini dile getiren Kotil, "Türkiye, Avrupa'da ana oyuncu. Son 10 yıldır ülkemiz çok iyi gelişiyor. Türkiye çok konuşuluyor. Gelecek seneki dörtlü finale katılıp o kupayı Türkiye'ye götürmek gerekiyor. Hangi takımımız olur bilemem ama inşallah bir tanesi olur. Onlar da sıkı çalışsınlar becersinler bunu" ifadelerini kullandı.
     Kotil, basketbolun Avrupa'da canlandığını gördüklerini belirterek, şunları kaydetti:
     "Avrupa Ligi'ne sponsor olarak basketbolu Avrupa'ya sevdiriyoruz. Aynı zamanda Avrupa'ya kendimizi sevdiriyoruz, biz bir Avrupalı hava yoluyuz. Dört takım karşılaşacak ve pazar günü de en iyi takım kupayı alacak. O kupa töreninde kim kazanırsa kazansın biz kendi kupamızı bu insanların gönlünde almış olacağız. İngilizler'in böylece kalbine yerleşmiş olacağız."

Basketbolcular "Dörtlü Final"i değerlendirdi

Basketbolda gözler THY Avrupa Ligi dörtlü final maçlarına çevrilirken, Londra'da mücadele edecek basketbolcular pazar günü oynanacak finale odaklandı.
     İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün başlayacak dörtlü final öncesinde engelli çocuklara destek vermek için düzenlenen organizasyona katılan Barcelonalı Brad Oleson ve Xabi Rabaseda, CSKA Moskovalı Viktor Khryapa ve Olympiakoslu Kyle Hines, Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtladı.
     Dörtlü finaldeki ilk maçlarında ezeli rakipleri Real Madrid'e karşı zorlu bir mücadele vereceklerini belirten Brad Oleson, "Onlar bizi, biz de onları biliyoruz. Zor bir maç olacak. Ama umarım kazanan biz olacağız" diye konuştu.
     Şu anda Anadolu Efes'te oynayan arkadaşları olduğunu ve hepsinin İstanbul'u çok sevdiğini ifade eden 30 yaşındaki basketbolcu, "İstanbul ve Türkiye ile ilgili hep güzel şeyler duydum. Neden ileride orada oynamayayım-" dedi.
     Bir diğer Barcelonalı oyuncu Xabi Rabaseda ise geçen yıl zor bir yarı final maçı yaptıklarını, bu yıl da Real Madrid'e karşı benzer bir mücadele vereceklerini söyledi.
     Rabaseda, geçen yıl yaptıkları hataları Real Madrid karşısında tekrarlamamaya çalışacaklarını ve maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
     24 yaşındaki İspanyol oyuncu, "Bir gün Türkiye'de oynamayı düşünür müsün" sorusuna, "Neden olmasın, olabilir" yanıtını verdi.
    
     -Khryapa: "İki maça da kendimizi hazır hissediyoruz"-
    
     CSKA Moskova'da forma giyen Viktor Khryapa, dörtlü finalin 9 aylık bir sürecin sonu olduğunu ve zihinsel olarak iki maça da kendilerini hazır hissettiklerini söyledi.
     Dörtlü finaldeki ilk mücadelelerini Yunan temsilcisi Olympiakos'a karşı vereceklerini hatırlatan 30 yaşındaki basketbolcu, kendi oyunlarına odaklanmaları gerektiğini kaydetti.
     Bir dönem NBA'de de forma giyen Rus oyuncu, NBA'deki Türk oyuncuları tanıdığını belirterek, "Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes'e karşı yaptığımız maçlarda rakibimizin güçlü bir takım olduğunu gördük. Efes'in burada olmamasına şaşırdım" dedi.
     İngiltere'de basketbola ilginin fazla olmamasıyla ilgili bir soru üzerine Khryapa, "Londra'nın en büyük basketbol başkenti olmadığı ortada. Ancak 2012 Olimpiyat Oyunları'ndaki basketbol karşılaşmalarında tribünlerin dolduğunu gördük" diye konuştu.
     Olympiakoslu Kyle Hines da olimpiyat oyunlarıyla birlikte İngiltere'de basketbola olan ilginin arttığını, bugünkü CSKA Moskova maçında tribünlerde güzel bir atmosfer beklediğini dile getirdi.
    
     -Dörtlü finalde ilk maçlar bugün-
    
     Başkent Londra'daki 20 bin kişi kapasiteli O2 Arena'da düzenlenecek Dörtlü Final'de İspanya'dan Barcelona ile Real Madrid, Rusya'dan CSKA Moskova ve Yunanistan'dan Olympiakos takımları mücadele edecek.
     Organizasyonun ilk gün maçlarında bu akşam CSKA Moskova-Olympiakos karşılaşması TSİ 19.00'da, Barcelona-Real Madrid mücadelesi ise TSİ 22.00'de başlayacak.
     THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'inde şampiyon 12 Mayıs Pazar günü belli olacak. Bugünkü maçları kazanan takımlar, pazar günü TSİ 22.00'de finalde karşı karşıya gelecek. İlk maçlarını kaybeden ekipler ise TSİ 19.00'da üçüncülük maçında karşılaşacak.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER