Gündem
  • 6.8.2009 16:45

BAYKAL: KİMLİKLERİ ÇATIŞTIRMAYACAĞIZ

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, etnik kimliklere daima herkesin saygı göstereceğine işaret ederek, "Ama etnik kimliği, milli kimliğin hasmı gibi, düşmanı gibi koymayı reddedeceğiz. Etnik kimliği milli kimlikle çatıştırır hale getirmeyeceğiz" dedi.
CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.
Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, Türkiye'nin dünyada önemli bir yeri ve etkisi bulunduğunu, bunu da bir ulus devlet olarak bunu gerçekleştirdiğini vurgulayan Baykal, etnik kimlik konusuna değindi.
Etnik kimliklere daima herkes saygı göstereceğini belirten Baykal, "Ama bunu bir anayasal statüye kazandırmak, bir ayrışmanın çıkış noktası haline getirmek, bütünden bir etnik kimliği ayrıştırmaya doğru birtakım gayretlerle müzakereler yapmak, anlaşmalar gerçekleştirmek bizi bu günlere getiren, ülkemizin, toplumumuzun, Anayasamızın, devletimizin temel siyasi ilkelerini sarsmasına yol açmamalıdır. Bu konuda ciddi bir özen gösterilmesine ihtiyaç vardır. Bu olacak mıdır, olmayacak mıdır bilmiyoruz. Bu, yapay, temelsiz ve gerçekleştirilmesi olanaksız bekleyişler yaratan bu siyasi sürecin dışında birilerinin kalmasında ülkenin yararı vardır." diye konuştu.
Hükümete, "kafanızda ne var söyleyin, yapmaya çalıştığınızın ne olduğunu anlayalım bundan sonra ne yapacağınızı görelim" çağrısı yaptıklarını anımsatan Baykal, "Çünkü bu öyle bir süreçtir ki bir aşamada bir sonuç aldığınızı söylersiniz aslında o sonuç sizi yeni bir müzakere sürecine zorlayan bir kararı ortaya koyar. Yeni yeni toplantılar zincirinin, yeni yeni buluşmalar, ödünleşmeler zincirinin içine girersiniz. Böyle bir tehlikenin de bulunduğunu görüyorum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:54

İLGİLİ HABERLER