Yaşam
  • 29.10.2006 14:34

BAYRAM KUTLAMALARINDA HORTUM PANİĞİ...

HATAY’ın İskenderun İlçesi’ndeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında, denizde 3 hortum meydana geldi.

Resmi geçit töreni sürerken kutlamaları izlemeyi bırakanlar, sahile koşarak hortumu korku ve heyecanla izlerken, geçit töreninde görevli öğrenciler de hortumun kendilerine yaklaşması korkusunu yaşadı.


      Bayram kutlamalarının yapıldığı Atatürk Caddesi'ne sabah saatlerinde akın eden öğrenci ve İskenderunlular, töreni izleyeme başladı. Resmi geçit töreninin olduğu sırada, İskenderun Körfezi'nin 3 mil açıklarında hortum görüldü. İlk hortumun hemen ardından 2 hortumun daha oluştuğunu gören İskenderunlular, töreni bırakarak 150 metre uzaklıktaki sahile koştu. Sahildeki kayalıkların üzerine çıkan öğrenci ve ilçe sakinleri ilk kez birkaç hortumu bir arada gördüklerini söyledi. Birçok kişi cep telefonu ve kameralarıyla bu doğa olayını görüntüledi. Yaklaşık 1 saat süren hortumu gören balıkçılar teknelerinin zarar görmemesi için kaçtı.


      Hortumun oluştuğu noktadan uzaklaşan balıkçı tekneleri, İskenderun Balıkçı barınaklarına sığındı. İlçe yöneticileri töreni sürdürürken, olası olumsuzluklara karşı önlem alındı. Hortumun son bulmasının ardından sahile dolan vatandaşlar bayram kutlamalarını izlemeye devam etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:02

İLGİLİ HABERLER