Yaşam
  • 29.10.2006 15:04

ŞOK İTİRAF..."HEDEFİMİZ HRİSTİYAN BİR TÜRKİYE"...

BALIKESİR’de, İzmir Protestan Yeni Doğuş Kilisesi’ne bağlı olarak faaliyetini sürdüren Kültür Evi'nde, Rahip Hasan Yaman ile İngilizce öğretmeni Robert Daniel Taylor'ın düzenlemek istediği ‘Kutsal Kitap Değiştirildi mi?’ konulu toplantı, izin alınmadığı gerekesiyle yaptırılmadı. Toplantı yapılacağını öğrenen DYP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Birol Şahin ile Kamu- Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Kültür Evi'ne gitti. Toplantıya katılanlara Kuran'ı Kerim dağıtmayı planlayan Şahin, rahip Hasan Yaman’a, peygamberin hayatını anlatan kitapla Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealini verdi. Hasan Yaman da Şahin'e İncil hediye etti.


      İzmir Protestan Yeni Doğuş Kilisesi’ne bağlı olarak Eski Kuyumcular Mahallesi Çavuş Sokak İnal Apartmanı’nda faaliyet gösteren Kültür Evi'nin yöneticisi, bir dil kursunda İngilizce öğretmeni ABD'li Robert Daniel Taylor ve İzmir Protestan Yeni Doğuş Kilisesi’nden bu toplantı için gelen Rahip Hasan Yaman, bir süre önce, ‘Kutsal Kitap Değiştirildi mi’ konulu toplantı düzenleyeceklerini açıkladı. Toplantıya Ankara Batıkent Protestan Kilisesi önderi Daniel Wickwire’nin de konuşmacı olarak katılacağı bildirildi. Toplantının 28 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te yapılacağı da yerel radyo kanalları ve gazeteler aracılığıyla duyuruldu. Ancak dün yapılması planlanan toplantı, Balıkesir Valiliği'nden gerekli izin alınmadığı için, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince engellendi.
     
     'HEDEFİMİZ HIRİSTİYAN BİR TÜRKİYE'
      Toplantıya katılanlara Kuran'ı Kerim dağıtmak amacıyla DYP Merkez İlçe Başkanı Birol Şahin ve Kamu- Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul Kültür Evi'ne gitti.
      Toplantının iptal edildiğini öğrenince, Balıkesirliler'in kilise olarak adlandırdığı Kültür Evi'ne giren DYP Merkez İlçe Başkanı Birol Şahin ve Kamu- Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Robert Daniel Taylor ve Hasan Yaman ile konuştu. Balıkesir’de misyonerlik yaptığı ileri sürülen Robert Daniel Taylor ve Hasan Yaman, Hz. Muhammed’e inanmadıklarını, kendi kutsal kitaplarının Muhammed’i peygamber kabul etmediğini belirtti. Hüseyin Yurdakul'un, “Hedefiniz Hıristiyan bir Türkiye mi?'' yorusuna “Evet, Hedefimiz Hıristiyan bir Türkiye'' yanıtını veren Hasan Yaman, “Kutsal kitapta her şey açıkça belirtilmiş. Son peygamber Hazreti Muhammed değil. Kutsal kitabı okursanız ne olduğunu öğrenirsiniz. Türkiye’deki vatandaşların yüzde 99’unun nüfus cüzdanında müslüman yazıyor ancak, yüzde 10’u müslüman gibi yaşamıyor. Bizim amacımız. Kutsal kitabın öğretilerini duyurmak. Ben hıristiyanım ama Türkiye'ye bir saldırı olsa, önce oğlumu savaşa gönderirim. Ben de savaşa giderim. Ülkemi seviyorum'' dedi.
     
     'MÜSLÜMANLARA AYNI HOŞGÖRÜ GÖSTERİLMİYOR'
      Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul ise, Türkiye'de yaşayan hıristiyanlara tanınan özgürlüklerin müslümanlara tanınmadığını ileri sürdü. DYP Merkez İlçe Başkanı Birol Şahin ise izinsiz olarak bu tür toplantıların yapılamayacağına dikat çekti. Daha sonra Rahip Hasan Yaman, Hüseyin Yurdakul ve Birol Şahin’e İncil hediye etti. Birol Şahin de Yaman’a peygamberin yaşamıyla ilgili bir kitap ve Kuran-ı Kerim'in Türkçe mealini verdi. Taylor ve Yaman, Emniyet Müdürlüğü’nden izin alacaklarını ve toplantının iki hafta sonra yapılacağını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:02

İLGİLİ HABERLER