Yaşam
  • 14.10.2006 11:19

BAYRAM TRAFİĞİ İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER...

Vatandaşların Ramazan Bayramı'nda seyahatlerini güvenli bir şekilde yapabilmeleri için çok sayıda önlem alınacak.


     İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ramazan Bayramı'nda alınacak trafik önlemleriyle ilgili 81 ilin valiliklerine genelge yayınladı.


     Abdülkadir Aksu, özellikle uzun süreli bayram tatillerinde, şehirlerarası karayollarında trafik yoğunluğuyla birlikte trafik kazalarının da arttığına dikkati çekerek, bu kazalar sonucunda birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini, yaralandığını veya sakat kaldığını anımsattı. Aksu, kazaların ekonomik boyutunun da diğer bir sorun olarak ortaya çıktığını ifade etti.


     Genelgede, Ramazan Bayramı boyunca alınacak önlemler şöyle sıralandı:
     -Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin, takografları, şoförünün alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri, aracın fenni muayene durumu ve araçlarda bulundurulması zorunlu malzeme, gereçlerin bulunup bulunmadığı titizlikle kontrol edilecek, arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacak. Ayrıca, karayolu güzergahlarında da otobüsler üzerindeki denetimlere ağırlık verilecek.


     -Trafik kontrollerinde alkol, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecek.


     -Sürücü ile yolcuların ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri kullanmasına yönelik denetimlere ağırlık verilecek.


     -Video-kamera radarlı ekip araçlarının, bayram tatili süresince daha da etkili olarak 24 saat esasına göre faaliyet göstermeleri sağlanacak.


     -Trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyen hava, yol ve trafik durumları hakkında basın ve yayın organlarına ivedilikle bilgi verilecek, vatandaşlarımızın zamanında uyarılması ve tedbirli olmaları sağlanacak, ayrıca ''155'' ve ''156'' numaralı telefon hatlarını arayan vatandaşlara gerekli bilgilendirme ve yardım sağlanacak.

 
     -Şehir içi trafik yoğunlunun artacağı düşünülen arife günü önemli kavşaklarda ve büyük alışveriş merkezleri civarında, ayrıca vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları mezarlıklar civarında da gerekli trafik tedbirleri alınacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:27

İLGİLİ HABERLER