Gündem
  • 4.12.2011 00:21

BDP MİTİNGİNDE MAO VE KOMÜNİZM BAYRAKLARI DALGALANDI!..

Miting alanında bölücübaşından çok Mao'nun resimlerinin bulunduğu bayraklar dikkat çekti.Aynı şekilde orak çekişli komünizm bayrakları ve İbrahim Kaypakkaya'nın posterleri elden ele dolaştırıldı.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da partisinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, hiç kimsenin tutuklamalarla kendilerine diz çöktüremeyeceğini, direnmeye devam edeceklerini belirterek, "Kürtler Kürdistan’da 80 yıldır direniyor ve direnmeye devam edip asla teslim olmayacak" dedi.
BDP, KCK operasyonlarındaki tutuklamalara tepki göstermek için Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı ’Buradayım, irademe sahip çıkıyorum’ sloganıyla miting düzenledi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı mitinge BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katıldı. Alanda, Abdulah Öcalan ve PKK flamalarının az olması dikkat çekerken, sol örgütler, İbrahim Kaypakkaya ile Çin’de komünist devrimi gerçekleştiren Mao’nun posterlerini taşındı. Alanda ön saflarda bulunan yöresel kıyafetli kadınlar, APO, PKK yazılı sarı, kırmızı,yeşil renkli bezleri açarken, yüzleri poşularla kapalı küçük çocuklar ellerinde PKK flamalarıyla Öcalan ve PKK lehine slogan attı.


DEMİRTAŞ, ’KÜRT HALKI KÜRDİSTAN’DA 80 YILDIR DİRENİYOR’

BDP Genel BaşkanI Selahattin Demirtaş, konuşması öncesinde alan üzerinde uçuş yapan polis helikopterini yuhalayanlara, "Bırakın gelsinler, yaklaşsınlar. Bizim lafımız size değil, onlara. Dinlesinler de öğrensinler" dedi. Yıllardır bedeli ağır zorlu ama onurlu bir mücadeleyi hep birlikte verdiklerini kaydeden Demirtaş, "Bir halk olarak yediden yetmişe hep birlikte bu zorlu mücadeleyi yürütüyoruz. Elbetteki ödenen bedeller, çekilen acılar küçümsenecek, azımsanacak değil. Bir halk neredeyse 80 yıldır kendi anavatanında, yani Kürt halkı Kürdistan’da diz çöktürülmeye, onursuz bir halk olarak teslim alınmaya çalışılıyor ve nerdeyse 80 yıldır bu halk dayatılan bu onursuzluğa direniyor. Bedeli ağır oldu. Şu saatlerde bile halen bu halk bunun bedelini ödemeye devam ediyor. Tarih boyunca böyle olmuştur. Kendisine onursuzluk dayatılan hiçbir halk bunu kabul etmemiş, elindeki güç neyse, isyanını ortaya onunla koymuştur. Kürt halkı 80 yıldır barış, kardeşlik gelsin diye isyandadır. Bugün de isyandadır, bugün Amed (Diyarbakır) isyandadır buradadır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:44

İLGİLİ HABERLER