Ekonomi
  • 2.8.2012 02:20

Benzinli araç sahiplerine büyük müjde!..

Dünya devi Bosch, benzinli araçlarda yüzde 30 yakıt tasarrufu sağlayan yeni bir sistem geliştirdiklerini duyurdu.Bosch Türkiye CEO’su Steven Young,  benzinli araçlarda yakıt tüketimini yüzde 30 azaltacak enjeksiyon teknolojisini üreteceklerini söyledi. 

Otomotiv sektörünün önemli tedarikçilerinden olan Bosch, benzinli otomobilleri eski parlak günlerine döndürecek sistem geliştiriyor. Bosch benzinli otoda yüzde 30 tasarruf sağlayacak.

DİZEL motoru 84 yıl önce geliştirdiği püskürtme teknolojisiyle kullanılabilir hale getiren Alman sanayi devi Bosch, benzinli otomobilleri eski günlerine döndürecek. Türk ve Alman mühendislerin geliştirdiği yeni benzin enjektörüyle benzinli otomobiller yüzde 30 daha az yakıt tüketecek. Bursa’da düzenlenen  toplantıda konuşan Bosch Türkiye CEO’su Steven Young,  benzinli araçlarda yakıt tüketimini yüzde 30 azaltacak enjeksiyon teknolojisini üreteceklerini söyledi.  Young “Bosch Bursa Otomotiv Grubu, benzinli enjektör sistemleri cirosunu 300 milyon Euro’ya taşımak istiyoruz. Benzinli sistemlerde çalışan sayımızı bin kişiye çıkarttık. Türkiye’de benzinli sistemler yatırımı konusunda 2013’e kadar 200 milyon Euro’dan fazla yatırım yapmış olacağız” dedi.

Bursa’dan dünyaya gidiyor

İçten yanmalı motorlar için Bosch’un geliştirdiği teknoloji sayesinde bir benzinli motorun 100 kilometrede 5.5 litre tüketir hale geleceğine işaret eden Young “Dizel motorlarda ise bu rakam 3.6 litreye kadar inecek. Yakıtta yüzde 30 tasarruf sağlayan sistemlerimiz 2013’te yollarda olacak. Bu projeye 200 milyon Euro ayırdık” diye konuştu. Bursa  fabrikasının Bosch Türkiye’nin ‘amiral gemisi’ olduğunu belirten Young, dünyadaki her 5 dizel araçtan birinin enjektörünün Bursa’da üretildiğini belirtti.

CEP TELEFONUYLA ARAÇ PARK ETME DÖNEMİ 2015’TE BAŞLIYOR

İNTERNET üzerinden akıllı telefonlarla aracı kontrol etme özelliğini 2015 yılından sonra oluşturacaklarını söyleyen Steven Young, artık sürücülerin park konusunda sıkıntı yaşamayacaklarına vurgu yaptı. Young, şu bilgileri verdi: “Akıllı iletişim cihazlarıyla bunu araca yaptırabilecek hale getireceğiz. Bu da insana keyif verici bir yolculuk sağlayacak. İnternet üzerinden cep telefonu ile park var bu sistemde. Aracınızı park etmek için bulunduğu yerden çıkarabileceksiniz. Cep telefonunun tuşuna basarak araç kendini park edecek. Motoru kapatacak ve kapılarını kilitleyecek.”

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:17

İLGİLİ HABERLER