Spor
  • 7.9.2013 00:44

Beşiktaş bir takım satın aldı

Transfer döneminin hızlı takımı Beşiktaş, transfer ettiği oyuncularla yeni bir takım satın aldı.

Teknik direktör Samet Aybaba'nın yerine Hırvat teknik adam Slaven Bilic ile sezona başlangıç yapan Kara Kartallar, Süper Lig'de üç hafta sonunda liderlik koltuğuna oturdu.

Savunma çok dengeli

İskoç file bekçisi Allan McGregor'un yerine Milli kaleci Tolga Zengin ile kale sağlama alan Beşiktaş savunmaya da önemli takviyeler yaptı. Kolombiya'dan genç yetenek Pedro Franco hamlesinin yanında Corinthians'tan sol bek Ramon'u da takviye eden siyah-beyazlılar, PSV'nin Kanadalı orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson'ı ile de sözleşme imzalayarak takımın direncini üst düzeye çekti. Gaziantepspor'dan geri alınan Serdar Kurtuluş transferi ise bu yapılanmaya tam oturdu. Savunmaya yapılan bu hamleler ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in en az pozisyon veren takımı olmayı başarmış oldu.

Orta alanda zenginlik

Beşiktaş, orta sahaya Fenerbahçe'de aradığını bulamayan Sezer Öztürk'ü transfer ederken, Rubin Kazan'dan kiralanan Gökhan Töre, attığı goller ve performansıyla Beşiktaş'ı sırtlayan isim oldu. Orta alanda Manuel Fernandes, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Muhammed Demirci gibi isimlere bu iki oyuncu da katılınca Kara Kartal'ın orta saha alternatifi çoğalmış oldu.

Almeida yoksa onlar var

Sezona harika giriş yapan ve gollerini sıralayan Portekizli golcü Hugo Almeida'nın yanında sakatlıktan kurtulan Mustafa Pektemek'i tercih eden tecrübeli teknik adam Bilic'in eli Michael Eneramo ve Ömer Şişmanoğlu transferleriyle güçlendi. Geçen sezon sakatlıklardan dolayı forvet hattında sıkıntı çeken siyah beyazlılar, Sivasspor'da üst düzey performans gösteren Eneramo'yu transfer ederek uzun lig maratonunda forvet hattını garantiye almış oldu. MP Antalyaspor'dan alınan Ömer Şişmanoğlu da genç ve dinamik futboluyla siyah beyazlıların önemli kozların biri olabilir.

Oğuz Alp Tan - Eurosport

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:13

İLGİLİ HABERLER