Spor
  • 9.10.2008 01:04

BEŞİKTAŞ'TA MUSTAFA DENİZLİ - SERGEN DÖNEMİ!.

Yönetim, takımı 2010 yılına kadar imza attırdığı Türk futbolunun ünlü ismine emanet ederken, yardımcılığına da Beşiktaş’ın sembol isimlerinden Sergen Yalçın ve Tayfur Havutçu’yu getirdi.
TEKNİK direktör Ertuğrul Sağlam ile yolları ayrılan Beşiktaş, takımın teknik patronluğu için Mustafa Denizli ile anlaşırken, yardımcılığına da Sergen Yalçın’ı getirme kararı aldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören dün sabah erken saatlerde genel sekreter Kenan Öner ve menajer Sinan Engin ile menajerler aracılığı ile gelen teklifleri tek tek inceleyerek durum değerlendirmesi yaptı. Menajerlerin önerdiği teknik adamlar Frank Rijkaard ve Ronald Koeman, konusunda yapılan değerlendirmede Hollandalı teknik adamlar için istenen ücretler astronomik bulundu. Hollandalı çalıştırıcıları bu yüzden veto eden başkan Demirören, Divan Kurulu ve camianın ileri gelenleri ile yaptığı görüşmelerde de tek tek düşüncelerini sorarak herkesin fikirbirliği ettiği Denizli-Sergen ikilisinin ismi üzerinde karar kıldı ve Tayfur Havutçu da ikinci yardımcı antrenör olarak bu ekibe eklendi.
Adaylar tek tek değerlendirildi
Teklif yapılan Ukrayna’da çalışan eski teknik direktörleri Mircea Lucescu’nun kesin kararı için 1 hafta süre istemesi ve Fenerbahçe’den de teklif aldığını açıklaması üzerine Rumen teknik adamla görüşmeyi askıya aldıklarını belirten genel sekreter Kenan Öner şöyle konuştu: "Menajerlerin önerdiği Villareal Teknik Direktörü Manuel Pellegrini, Hırvatistan Milli Takım Teknik Direktörü Slaven Bilic, Dubai’de çalışan Winfried Schafer, Holger Osieck, Samet Aybaba gibi isimleri tek tek analiz ettik. Bu yıl kesinlikle şampiyon olmak istiyoruz. Başkanımız Yıldırım Demirören ve yönetim kurulumuz ile Türkiye’yi tanıyan teknik adamın daha başarılı olacağına karar verdik."
Beşiktaş’ın yeri başka
Kenan Öner, Çeşme’de bulunan Mustafa Denizli ile bir görüşme yaparak teklifi ilettiklerini belirtti. Çocukluğunda Beşiktaşlı olduğunu saklamayan Denizli, Demirören ve yönetiminin teklifini seve seve kabul edeceğini söyledi. Denizli’nin "Çocukluk hayalim gerçekleşti. Ben parasal hiçbir şey konuşmam. Konu Beşiktaş olunca gözüm kapalı imza atarım" yorumunu yaptığı ifade edildi.
A Milli Takımı ile birçok takımı çalıştıran Mustafa Denizli’nin bilgi ve birikiminin üst düzeyde olduğunu ileri süren Öner, Beşiktaş’ın 100’üncü yıl kahramanlarından Sergen Yalçın ve Tayfur Havutçu’nun da Denizli’nin yanında yardımcı antrenör olarak görev yapmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Öner, "Türkiye’nin en başarılı iki ismi ile anlaşmanın gururu içerisindeyiz. Denizli ve Sergen ikilisinin bu sezon kadroya şampiyonluk yaşatarak tarihe geçeceklerine inanıyorum" dedi.
Çeşme’den ayrılıp İstanbul’a dönen Mustafa Denizli, gece geç saatlerde Demirören’le bir araya geldi. Kendisine sunulan 1,5 yıllık sözleşmeyi de imzalayan Denizli yeni görevine bugün başlacak.
Hayırlısı olsun
BEŞİKTAŞ Yönetim Kurulu’nun teknik direktörlük konusunda anlaştığı Mustafa Denizli, siyah beyazlı kulüp gibi büyük camialarda çalışmanın bir teknik adam için onur olduğunu söyledi. Denizli yaptığımız telefon görüşmesinde, "Şu anda Çeşme’deyim. Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte çalışmak bize onur verir. Sadece Beşiktaş değil Türk futbolu için çalışmalıyız. Her şeyin hayırlısı. Bundan sonra daha aydınlık günler için çalışmalıyız" dedi.
Sergen: İhtiyaç duyulduğu söylendi ’hazırım’ dedim
GEÇEN sezon başında Futbol Federasyonu’nun düzenlediği törende UEFA Prolisans Diploması’nı birincilikle alan Sergen Yalçın kendisine büyük hedefler belirlediğini söyledi. Sergen, "Futbolda en yüksek diploma olan UEFA Prolisans Diploması’nın hakkını şimdi vermek zorundayım. Hedefim sadece Türkiye değil Avrupa’da da başarılı bir teknik adam olarak yerimi almak. Milli Takım’dan da hocam olan Mustafa Denizli ile büyük başarılara imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ben her zaman Beşiktaş’ın hizmetinde olduğumu söylemiştim. Başkan ihtiyaç olduğunu söyledi, ben de kabul ettim. Yıllarca formasını giyerek hizmet ettiğim Beşiktaş’a teknik ekipte yer alarak da hizmet etmek gururdur" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:35

İLGİLİ HABERLER