Spor
  • 9.10.2008 01:17

TERİM'E İTALYA'DA SEVGİ SELİ!..

Fiorentina ve Milan arasındaki dostluk maçı için çağrılan ünlü isimler arasında yer alan Terim, özel uçakla geldiği Floransa Amerigo Vespucci Hava Limanınına iner inmez Fiorentinalı dostlarının ve sevenlerinin ilgisiyle karşılaştı.
Terim, hava limanından maçın oynanacağı Artemio Franchi Stadı'na ulaştığında da futbolseverlerin ilgisini üzerinde topladı. Dostluk maçı öncesinde sorularını yanıtlayan Terim, ALS hastalığıyla mücadele etmekte olan 44 yaşındaki eski futbolcu Stefano Borgonovo için düzenlenen dostluk maçının önemine işaret ederek, "Hastalıklardan mustarip oyuncular için Türkiye'de de bir dostluk maçı düzenlemeyi arzu ediyoruz" dedi.
Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: "İtalyan dostlarımız, davetlerini kırmayıp iş yoğunluğuma rağmen bu maça gelmiş olmamdan büyük memnuniyet duydular. Ama ben buraya, dayanışmanın yanı sıra, benzer bir inisiyatifi Türkiye'de de gerçekleştirmek için zemin yoklama amacıyla geldim. İtalyan futbol yetkilileriyle ve futbol camiasıyla zaten diyaloğum var. Konuyu Türkiye'deki spor yetkililerine de iletip, benzer bir girişimi İtalyanlarla Türkiye'de de gerçekleştirmenin iyi olacağını düşünüyorum."
Terim, kendisinin 2000-2001 sezonunda teknik direktör olarak görev yaptığı Fiorentina'da kulüp yönetiminin yanı sıra, stadın soyunma odaları gibi bölümlerde önemli değişikler olduğunu gözlemlediğini belirtti. Terim, Ay-yıldızlı ekibin Bosna-Hersek maçı hazırlıklarına ilişkin soruyu ise "Bu konu için Türkiye'de zaten basın toplantısı düzenleyeceğim" diyerek yanıtsız bıraktı.
ACF Fiorentina ve AC Milan'ın bir zamanlar formalarını giymiş olan Stefano Borgonovo'nun ALS hastalığıyla mücadele amacıyla oluşturduğu vakfa, maddi destek sağlamak için dostluk maçı düzenlemelerini, vefa ve dayanışma göstergesi olarak niteleyen Terim, Floransa'nın kendisi için güzel hatıralarla dolu bir kent olduğunu da hatırlattı.
Terim, kendisine mikrofon uzatan İtalyan basın mensuplarına da genelde, düzenlenen dostluk maçının anlamlı bir jest olduğunu söyledi. Terim'in maç öncesinde sahaya çağrılan konuklar arasında yer alması da dikkati çekti. İtalyanca yaptığı konuşmada futbolda insani amaçlı bu tür dayanışma örneklerinin ve yardımlaşmanın önemine işaret eden Fatih Terim, sahaya giriş ve çıkışında uzun uzun alkışlandı.
Terim, dostluk maçı öncesinde her iki takımın oyuncularını da kucaklayarak başarılar diledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:36

İLGİLİ HABERLER