Dünya
  • 11.7.2006 14:05

BESLAN ANNELERİ BASAYEV'İN ÖLÜMÜNÜ SEVİNÇLE KARŞILADI

Beslan katliamı'nın baş sorumlusu "Şamil Basayev'in İnguşetya'da yapılan operasyön'da öldürüldu" haberini bütün Kuzey Osetya halkı ve özellikle Beslan Anneleri sevinçle karşiladı.
En sonunda özel tim bu teröristin yakalanması için ciddi bir operasyön düzenledi. Beslan katliamı'nda ölenlerin akrabaları olarak emin olduğumuz olay tek ayaklı teröristin bir daha ne Kuzey Kafkasya'da nede Rusya'nın her hangi bir yerinde terör eylemi yapmiyacaktır. Ama Basayev'in öldürülmesi terör eylemleri'nin sona ereceği anlamına gelmez. Bizim bilmemiz gereken en önemli olay bütün suçluların kim olduğu ve ne şekilde cezalandırılacaklarıdır. Basayev'in öldürüldüğünden eminim, " ama Kafkasya huzur ve barış için çok uzakta " Beslan Anneleri Komitesi Başkanı Susanna Dudieva.

Regina Dzestelova, Beslan Katliamı maduru üç çocuk annesi: Radyo'dan Şamil Basayev'in öldürüldüğü haberini duyduk ve sevindik, şimdi çocuklarımız güvendeler, ama ne yazıkki bundan tam olarak emin değiliz, Basayev'in ölümüyle Beslandaki katliam trajedisi çözülemiyecektir ve insanlar gerçekleri öğrenemiyeceklerdir. Basayev bundan dolayı bile öldürülmuş olabilir. Şamil Basayev büyük politik oyünun piyonu'idi!

Kaynak <ı>İA REGNUM

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:24

İLGİLİ HABERLER