Gündem
  • 15.1.2008 00:07

'BEYAZ MELEK' FİLMİNDEN KİMSESİZ MELEKLERE YARDIM...

"Beyaz Melek" filminin bir aylık hasılatının yüzde 50'sinin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı huzurevlerine bağışlanmasını öngören protokol Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından imzalanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; bağıştan duyduğu memnuniyeti gönderdiği mesajla dile getirdi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Beyaz Melek" filminin 8 Ocak-7 Şubat tarihleri arasındaki gösteriminden elde edilecek hasılatın yüzde 50'sinin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı huzurevlerine bağışlanmasına ilişkin protokolün imza törenine katıldı.

Ceylan Otel'de gerçekleşen törende Bakan Çubukçu'nun yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel, filmin yönetmeni Mahsun Kırmızıgül ve filmin yapımcıları da hazır bulundu.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Mahsun Kırmızıgül, filmin tahmin edilenin ötesinde bir başarıya imza attığını söyleyerek, "Bu filmi yaparken sosyal sorumluluk projesi olduğunu biz de tahmin edemiyorduk. Bu film en çok izlenen filmler arasında yer alıyor. Bu bizim için gurur verici. Güzel mesajlar veriliyor. Yanımda yer alan tüm ekibime, Türk sinemasının değerli sanatçılarına böyle bir projede yer aldıkları için yürekten teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Ardından söz alan Bakan Nimet Çubukçu, duygu yüklü ve anlam içeren filmin değerli oyuncu kadrosuna, Mahsum Kırmızıgül'e ve yapımcılara teşekkür ettiğini söyledi.

Projenin topluma verdiği insani değerleri içtenlikle anlatan başarılı bir film olduğunu dile getiren Bakan Çubukçu, "Bağışlanacak bu miktarla bu filmde emeği geçenler, yaşlılara ne kadar değer verdiklerini gösterdiler. Bizler de yaşlılara yalnız olmadıklarını ve her zaman kendilerini yalnız hissetmemeleri gerektiği konusunda hassasiyet gösteriyoruz" diye konuştu.


Çocukların da kimsesiz çocuklar olmadığını söyleyen Bakan Çubukçu, "Yoksulluk nedeniyle bakılamayan, eğitime muhtaç çocuklardır. Aslında çocukların mutluluğu ailesinin yanında olmaktır. Bunu hepimiz biliyoruz. Ailesine bakamayan genç jenerasyon da, ailelerini bakamadıklarından dolayı huzurevine gönderiyor.

'Beyaz Melek' gereken sorumluluğu göstermiştir. Sanatı ve sanatçıyı buradan bir kez daha kutluyorum. Anadolu'da huzurevleri yüzde 40 doluluk oranına sahiptir. Buradaki huzurevleri yeteri kadar bakıma muhtaç yaşlı olmadığından kapatılmaktadır. Bakımevleri başka yönlerde değerlendiriliyor. Örnek olarak Diyarbakır'da bir huzurevi kapatıldı. Biz insani ve sağlıklı yaşam şekli için çalışmalarımızı ve çabalarımızı gösteriyoruz. Yaşlılarımızın günlük hayatta yakınlarıyla birlikte olacak şekilde zamanlarını geçirebileceği bir proje için hazırlıklar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel ise, konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir mesajını okuyarak başladı.

Mahsun Kırmızıgül ve oyuncu kadrosuna teşekkür eden Başbakan Erdoğan mesajında, filmin hasılatının yüzde 50'sinin SHÇEK'ye bağlı huzurevlerine bağışlanmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Prof. Dr. Göksel; konuşmasının devamında, "Bizim kültürümüzde yaşlılarımızı terk etmek yoktur. Bu bizim kültürümüze ters düşer. Bizim onlarla ömrümüzün sonuna kadar birlikte olmamız gerekir. Herkese katkısı ve çabasından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:19

İLGİLİ HABERLER