Gündem
  • 31.3.2009 17:26

BİLECİK VE BOZÜYÜK'TE SEÇİMLERE İTİRAZ

BİLECİK - Alınan bilgiye göre, CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Faik Akarkarasu, geçersiz oyların yeniden sayılması konusunda İlçe Seçim Kurulu'na dilekçe verdi. İlçe Seçim kurulunun bu müracaatı sevk ettiği İl Seçim Kurulu da toplanarak itirazları değerlendirmeye aldı.
Öte yandan, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bozüyük'te İlçe Seçim Kurulu'na geçersiz oyların yeniden sayılması amacıyla itirazda bulunduklarını belirtti.
İlçe Seçim Kurulu'na 3 itiraz dilekçesi verdiklerini kaydeden poyraz, aynı seçim bölgesinde 1.5 yıl önce yapılan genel seçimde geçersiz oyların 400 civarında olduğunu, bu yerel seçimde seçmen sayısında yüzde 20 artış olmasına rağmen geçersiz oylarda yüzde 110'u bulan bir artışın söz konusu olduğunu bildirdi.
DP Bozüyük Belediye Başkan Adayı Mete Yüksel'in de İlçe Seçim Kurulu'na geçersiz oyların yeniden sayılması konusunda müracaatta bulunduğu bildirildi. İlçe Seçim Kurulu, devam eden toplantıda yapılan müracaatları değerlendiriyor.
Kesin olmayan sonuçlara göre ise Bilecik Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Selim Yağcı en yakın rakibi CHP'nin adayı Faik Akarkarasu'dan 111 oy, Bozüyük Belediye Başkanı ve MHP'nin adayı Ahmet Berberoğlu da en yakın rakibi AK Parti'nin adayı İsmail Uzel'den 19 oy fazla alarak seçimi kazandı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:37

İLGİLİ HABERLER