Spor
  • 12.10.2008 02:55

BIYIKLI OSMAN'DAN TERİM'E TAM DESTEK!..

'BIYIĞINI S...YİM OSMAN' DEMİŞTİ
Fatih Terim'in Bosna Hersek maçında sahaya süreceği ilk 11 merakla bekleniyordu. Bundan önceki maçlarda sahaya sürdüğü ilk 11'lerle büyük eleştiri alan Terim'e Bosna maçı öncesi spor yazarı Osman Tanburacı'dan onay geldi. Ünlü spor yazarı, daha önce hakaret davası açtığı Terim'e bu önemli karşılaşma öncesi destek verdi.
Bu kez kara liste yok
Milli Takım'ın bugüne kadarki en büyük handikapı Fatih Terim'in 'kimse bilmez ben bilirim'ci tavırla oluşturduğu kadrolardı. Terim, saplantı haline gelen kayırmacı bir politikayla verimsiz ama 'kendine biat' edenlerle ilk 11 oluşturuyordu. Bir de kendi kişisel takıntısıyla 'kara liste'ye aldığı adamlar vardı ki bugün onlar yok! Zarureten yok! Sakatlar... Sadece Fatih Tekke var yasaklı olan! Gerisi mazeretli.
Hak eden oynayacak
Bosna Hersek maçı bu açıdan güçlü bir Türkiye'nin sahada olacağı izlenimini veriyor bana. Bu kez yüzde yüz hak edenin oynayacağı bir Milli Takım olacak. Umutluyum.
Milli Takımda panik mi var?
Ancak Kayserili Turgay Bahadır'ın Milli Takıma çağırılmasındaki affedilemez hata, teknik ekibin gol yollarında panik içinde olduğunun bir kanıtıdır. Bu panik maça yansımaz inşallah!
Bu maç kendimizle yüzleşme maçı
Belçika'ya kaptırılan iki puanın üzerine artık puan kaybetmek olmaz! Çarşambaya deplasmanda Estonya maçı var. Sonrasında İspanya... İnönü Stadı'ndaki maç için yorumum; 'Bosna'yı bırak aynaya bak' olacaktır. Bu maç kendimizle yüzleşme maçımızdır. Türk çocuklarının hepsinin birbirinden değerli olduğunun ispatlanacağı maçta gençlere güveniyorum. Futbol inancımız; 'ben kendimi rakibe göre ayarlamam, oyunumu rakibe kabul ettirim. Varsın Bosna beni düşünsün' olmalıdır.
Psikolojik destek şart
Milli takımda şüpheli mevkiler var. Mesela kale. Defans göbeği. Forvet ucu... İsimler iyi olabilir ama uyum sorunu yaşanabilir bunun için de takım halinde çok dikkatli olmalıyız. Tribün baskısı ve yenecek bir golün etkisi oyunumuzu bozmaması için önceden 'psikolojik destek' alınması gerekir diye düşünüyorum. Örneğin bu sabah oyuncular ve Teknik Heyet dahil yöneticiler bile rehabilite edilmeli, akşamki maça ekibin konsantrasyonu 'dolduruş'tan çok bilimsel metotlarla sağlanmalı. Türkiye için Bosna-Hersek belki hafif gözüken bir rakiptir ama Türk Milli Takımı'nın esas rakibi dizginleyemediği hırsıdır. Buna mutlaka çare bulunmalıdır.
Kalede kim, forvet ucu kim?
Çok genç Aydın ve Batuhan'a şans verilirse onların fizik güç açısından çok daha üstün performans sergileyeceklerine inanıyorum. Kronikleşmiş hatalardan kurtulabilmemiz için Bosna maçı biçilmiş kaftandır. Çünkü hiçbir başarı korkakların değildir. Cesur yürekler, genç de olsa geç kalmış bir değişimin cesur adımları olarak alkışlanacaklardır.
İŞTE TERİM'İN YENİ KRAL ADAYI
Terim'i düşündürecek üç mevki var. Kalede; Serdar Kulbilge, Volkan Demirel ve Tolga Zengin üçgeninde en zengin olasılık yine Volkan'dır. Oysa çoğu kimse tarafından bu tercih en ciddi risktir. Defans göbeğinde; İbrahim Kaş-Servet, Servet-Hakan Balta ikilisinin dışında bir tercih mümkün değil. Sağ beke biçilmiş kaftan; Serkan Balcı. Forvet ucu; 4-6-0'daki 6'lıya bağlı olarak değişebilir. Örneğin; Memet Aurelio, Ayhan, Yusuf Şimşek olmazsa olmazlar! Gol yollarında; Halil'le Arda'ya ilaveten Mevlüt Erdinç. Bu kadroda kaçınılmaz sol bek; Hakan Kadir Balta'dır, ortaya kayarsa sola Çağlar Birinci, Uğur Boral kaydırılır. Aydın ve Batuhan'ın ilk 11'de olması Terim'in cesaretiyle orantılıdır. Hak veririm zor karar.
Osman Tanburacı/Yeni Şafak

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:29

İLGİLİ HABERLER