Gündem
  • 15.12.2006 10:54

BLAİR, BU AKŞAM TÜRKİYE'YE GELİYOR!..

İngiltere Başbakanı Tony Blair, bu akşam Ankara'ya gelecek. Avrupa Birliği liderler zirvesinin hemen ardından Brüksel'den Ankara'ya hareket edecek olan Blair, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.
      Erdoğan ile Blair, Başbakanlık konutunda saat 22.00'de bir araya gelecek. Türkiye'de çok kısa bir süre kalacak olan İngiltere Başbakanı Blair, cumartesi sabahı Ankara'dan ayrılacak.
      Blair'in ziyaretinde, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilgili aldığı kararın, müzakerelerin bundan sonra "nasıl" ilerleyeceğinin ve Kıbrıs'la ilgili karşılıklı adımların ele alınması bekleniyor.
      Irak başta olmak üzere, Ortadoğu'daki gelişmelerin de, Blair'in Türkiye ziyaretinde görüşülebileceği belirtiliyor.
     
      Zirvede genişleme konuşuldu
      Brüksel’deki AB liderler zirvesinin ilk gününün ardından dönem başkanı Finlandiya’nın Başbakanı Matti Vanhanen bir açıklama yaptı.
      “Genişleme konusunda hararetli tartışmalar oldu'' diyen Vanhanen, Avrupa Birliği’nın büyümesi ve güçlenmesi için genişlemeye devam etmesi gerektiğini söyledi.
      AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile basın toplantısı düzenleyen Finlandiya Başbakanı “AB söz verdiğimiz gibi genişleyecek'' dedi.
      Vanhanen bir soru üzerine, Türkiye ile müzakerelerin “sınırlı bir şekilde'' devam edeceğini söyledi.
      AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da 11 Aralık'ta dışişleri bakanlarının aldığı kararların ardından dünkü zirvede Türkiye konusunun hiç tartışılmadığını belirtti.
      Barroso “AB Komisyonu’nun Türkiye kararı son derece adildir'' dedi. Barroso “Aday ülkeler de şunu gayet iyi biliyorlar ki kendilerinden beklenen tüm koşulları yerine getirirlerse üye olmamaları için hiçbir sebep yok'' ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:30

İLGİLİ HABERLER