Yaşam
  • 9.7.2006 14:26

BÖYLE PREZERVATİF KAMPANYASI GÖRÜLMEDİ...

Merkezi Malezya'da bulunan Trust Condom'un Türkiye Genel Distribütörlüğü'nü yapan firma, 3 kutu boş prezervatif kutusu gönderenin bir yıllık ihtiyacı bedava kampanyası başlattı.
      Trust Condom Türkiye Genel Distribütörü Turs-t Sağlık Ürünleri Şirketi Genel Müdürü Yüksel Göğebakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cinselliğin tabu olarak görüldüğü Türkiye'de, başlattıkları kampanya ile her evde prezervatif kullanılmasını amaçladıklarını söyledi.
      Yaklaşık 2 buçuk yıl önce girdikleri ve bugün yaklaşık 60 markanın bulunduğu 10 milyon dolarlık pazarda, ikinci sıraya kadar yükseldiklerini anlatan Göğebakan, ''Türkiye'de yüzde 18'ler seviyesine kadar çıkan prezervatif kullanım oranını başlattığımız kampanya ile yüzlere 30'lara kadar çekmeyi hedefliyoruz'' dedi.
      Kampanya kapsamında firmalarına ait 3 boş kutuyu kendilerine gönderen her vatandaşın 1 yıllık prezervatif ihtiyacını karşılayacaklarını ifade eden Göğebakan, şöyle konuştu:
      ''Avrupa'da yüzde 65-70'lerde olan prezervatif kullanım oranı ülkemizde çok aşağılarda kalıyor. Kampanyamıza katılan vatandaşlara, bize gönderecekleri kutular karşılığında ücretsiz olarak bir yıllık ihtiyaçlarını göndereceğiz. Böylelikle cinselliğin tabu olarak görüldüğü ve eğitimsizlikten kaynaklanan prezervatif kullanım oranı yukarılara doğru çıkacak. Ayrıca, çağın hastalığı olarak nitelendirilen AIDS ile birlikte diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da korunmuş olacaklar.''
     
     FABRİKA KURMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

      Türkiye'nin ilk prezervatif fabrikasını Mersin'de kurmak amacıyla başlattıkları çalışmaların sürdüğünü de anlatan Göğebakan, yaklaşık 5 milyon dolara mal olacak fabrikanın projesini hazırladıklarını, yer konusunun tespitinde ise son aşamaya geldiklerini belirtti.
      Türkiye'nin önü açık bir pazar olduğunu vurgulayan Göğebakan, ''Fabrikamız faaliyete geçtiğinde Türk halkına ucuz ve kaliteli korunma yöntemini ulaştıracağız'' dedi.
      Kurmayı planladıkları yüzde 10'u Malezya ve yüzde 10'u Alman ortaklardan oluşan fabrikanın çalışmalarının bazı sıkıntılar nedeniyle uzadığını ifade eden Göğebakan, şöyle devam etti:
      ''Ülkemizin bulunduğu konum itibariyle, Avrupa, Türk cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkeleri ciddi bir pazar oluşturuyor. Türk cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkeleri Malezya'ya uzaklığı, fiyatların Avrupa ülkelerinde yaklaşık 2 katı olması bizim için avantaj. Kuracağımız fabrikada ayrıca, ülkemiz açısından önemli ihtiyaç olan ameliyat eldiveni üretmeyi de planlıyoruz.''
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:26

İLGİLİ HABERLER