Gündem
  • 11.5.2013 20:10

Bozdağ: Olayın zamanlaması ve yeri çok önemli...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin, "Olayın zamanlamasına bakmak çok önemli, seçilen yer son derece önemli. Bütün bunları yapanların bir hesabı var" dedi.
          Reyhanlı'dan gelen haberin bütün Türkiye'yi üzüntüye boğduğunu ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:
     "Türkiye'nin her zaman daha iyi olması, huzur içinde yaşaması temel arzumuz. Bu son olaylar insanımızı üzüntüye gark etti, hepimizi üzdü. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Olayın duyulmasının akabinde devletin bütün imkanları, kabiliyeti hayata geçirilmiştir. Bütün devletimizin her görevlisi, organı seferber edilmiş durumdadır. Cumhurbaşkanı, Başbakan başta olmak üzere herkes hadisenin aydınlatılması, yaraların sarılması için seferber olmuş durumdadır."
     Bozdağ, hadisenin kısa sürede aydınlatılmasının büyük önem taşıdığına işaret ederek, şöyle konuştu:
     "Olayın zamanlamasına bakmak çok önemli, seçilen yer son derece önemli. Bütün bunları yapanların bir hesabı var. Bu hesabı bozacak şey milletin sağduyusu, aklı selimle hareket etmesidir. Bu saldırıyı planlayanlar birtakım hedefler gerçekleştirmek için yaptılar. Bizim bunları boşa çıkarmamız lazım. Bu işi gerçekleştiren saldırganları en kısa sürede tespit edip yargı önüne çıkarmak görevimizdir. Bunu milletimizin bize verdiği yetkilerle yapacağız. Böyle hadiseler olduğunda fitne kazanını kaynatanlar çok olur.
     İnsanlarımızı provoke etmek isteyenler, buradan beslenmek isteyenler olabilir. Bu hesabı bozacak şey hükümetimize güvenmektir."
    
     -"Fısıltı gazetesine inanmayın"-
    
     Patlamanın pek çok nedeni olabileceğini, vatandaşların "fısıltı gazetesine" inanmaması ve resmi makamlardan gelen bilgilere güvenmesi gerektiğini dile getiren Bozdağ, "Zayıf Türkiye isteyenler var, bütün gücünü terörle mücadeleye harcamasını isteyen içeride, dışarıda güçler var. Çözüm süreci başladığı zaman biz bunu milletimiz için yaptığımızı ifade ettik. 4 aya yakındır terörle mücadele kapsamında herhangi bir askerimiz şehit olmadı. Terörün biteceğine dair kuvvetlenen inanç var" ifadesini kullandı.
     Bekir Bozdağ, süreci provoke etmek isteyenlerin olabileceğine dikkati çekerek, "Olayın seçildiği yere baktığımızda çok önemli. Suriye'den gelen misafirlerimizin kaldığı yerler var. Böyle bir yerin seçilmiş olması bazı hassasiyetleri birinin kaşımak istediğini çok açık biçimde gösteriyor" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz - Tolga Albay / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Kemal Kaymak

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER