Spor
  • 17.1.2014 00:23

Bruma'nın sakatılğı ülkesinde manşet oldu

Galatasaray'ın Sporting Lizbon'dan transferi Bruma'nın sakatlanması, Portekiz basınında da geniş yer buldu...

Galatasaray'ın sezon başında Sporting Lizbon'a 10 milyon Euro ödeyerek transfer ettiği Bruma, Tokatspor karşılaşmasında yaşadığı sakatlık dolayısıyla sezonu erken kapattı. Portekizli futbolcu ön çapraz bağlarını kopardığı için uzun sürer sahalardan uzak kalacak. Durumuna göre de Galatasaray'ın sezon başı kampını kaçırabilecek. Bu risk ve yaşanan ciddi sakatlık, Portekiz'de de büyük yankı buldu.

Hayallerini erteledi
Portekiz futbolunun kısa vaade de çok şey beklediği genç oyuncu, Dünya Kupası grup elemsinde oynanan İsrail karşılaşmasında da forma giyme şansı yakalamıştı. Nani, Ronaldo ve Quaresma'nın tahtına varis olarak gösterilen Bruma, 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda da fırtına gibi esmişti. Genç yeteneğin sakatlığı en çok Portekiz'de yankı buldu. Ülkesinde yayın gazeteler ve internet siteleri, 19 yaşındaki futbolcunun Dünya Kupası öncesi büyük hayal kırıklığı olduğunu yazdı.

Zemin sıkıntısı
Bruma'nın sakatlığının hem ülke futbolu hem de kendi gelişimi için oldukça kötü olduğunu belirten Portekiz medyası, genç oyuncunun Dünya Kupası hayaline 4 sene gecikmeli olarak ulaşacağını yazdı. Bruma'nın Bento tarafından Brezilya kadrosunda düşünülen isimlerden biri olduğu hatırlatılırken, sakatlık sonrası sahalara nasıl döneceğinin de merak konusu olduğu ifade edildi. Bu arada Galatasaray'ın önce Juventus ardından da Tokataspor maçındaki saha zemini sıkıntısına da vrgu yapıldı. Bruma'nın sakatlanmasına kötü zemin koşullarının neden olabileceği ifade edildi.

Alper Aslan - Eurosport

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER