Gündem
  • 25.5.2011 13:25

"BU DEVLET ÖZERKLİĞE MÜSAADE ETMEZ"

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, partisinin Kocasinan İlçe Teşkilatı tarafından Erkilet'te düzenlenen akşam mahalle toplantısında konuştu. Muhalefeti eleştiren Yakut, Doğu ve Güneydoğu için özerklikten bahseden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, "Ana muhalefet partisinin genel başkanı özerklikten bahsediyor. Şimdi ona sormak lazım, acaba o kullandığınız kelimenin anlamını siz gerçekten biliyor musunuz? Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bizim hükümetimiz, bu devlet ve bu millet ne özerkliğe ne de başka bir şeye müsaade eder. Bu ülkenin nasıl kazanıldığını Çanakkale'ye bakarak görsünler" diye konuştu.

Yeni, kısa, öz bir anayasa yaparak, birlik ve beraberliği sağlayarak Doğu ve Güneydoğu'daki meselenin üstesinden geleceklerini kaydeden Yakut, "Terörist başını pazarlık yapıp getirenler, 3,5 yıllık iktidarları döneminde idam cezasını kaldıranlar ve idam dosyasını Başbakanlıkta bekletip Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndermeyenlerin, AK Parti'ye söyleyecek hiçbir sözü yoktur" ifadelerini kullandı.

"AK Parti varsa çeteler olmayacak" diyen TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hiçbir kurumun gayri hukuki yapılanmasına şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz. Dolayısıyla AK Parti varsa Türkiye'de çete olmayacak. Kendilerine hangi ismi verirlerse versinler, AK Parti varsa hükümetlere karşı kimse herhangi bir hareket yapamayacak. Geçmişte şapkasını alan başbakanlar kaçıp gitti. Sonra e-bildiriyi verdiler. Ama şapkayı alıp gidecek bir başbakanın olmadığı hiç akıllarına gelmedi. Tayyip Erdoğan vardı. Akşam e-bildiriyi verdiler, sabah ne oldu? Cevaplarını
aldılar ve oturdular. Bundan sonra da oturacaklar."

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 17:17

İLGİLİ HABERLER