Gündem
  • 25.5.2011 13:23

CHP ADAYI KILIÇDAROĞLU'NA KIZDI MHP'YE DESTEK VERDİ

NEJDET ARMAĞAN
MUŞ
MHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Zihni Sayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine verdiği sözü tutmadığını savundu. Yaklaşık 1,5 yıldır CHP'de siyaset yaptığını ifade eden Sayan, CHP'ye kendi isteğiyle değil, Kılıçdaroğlu'nun ricası üzerine gittiğini kaydetti. Daha önce şartları konuştuklarını hatırlatan Sayan, "Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da CHP'nin tabanının olmayışı ve oy potansiyelinin zayıf oluşu nedeniyle bir çalışma yapacaklarını söylediler.
Bana, "Muş'ta birinci sırada olacaksın" sözünü verdiler. Bu sözü Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu verdi. Partinin yetkili organları ile de bu konu konuşuldu ve görüşüldü. Bizim de muhtelif çalışmalarımız oldu. Aday listeleri açıklanmadan çok kısa bir süre önce genel başkan ve yardımcıları ile yaptığımız görüşmede Doğu'daki ilk mitingi Muş'ta yapacaklarını, bu mitingi de Hasköy'de 4 belediye başkanının partiye katılımı ile gerçekleştireceklerini söylemişlerdi. Bize sunulan bu teklifi halkımıza sorup onay aldıktan sonra kabul ettik" dedi.
Listeler açıklandıktan sonra Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve kendisine bir yanlışlık olduğunun bildirildiğini vurgulayan Sayan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hasköy'de yapacağımız mitingin Tunceli ve Antalya mitinginden daha heyecanlı olacağını kendilerini söyledik. Bu söylediklerimizi halkımıza bildirdik ve mensubu olduğum ailem de bunu kabul etti. Listeler açıklanınca ikinci sırada olduğumu gördüm. Sayın genel başkanla listeler açıklandıktan sonra görüştüm. Yanlışlık olduğunu söyledi.
Ben de kendisine, 'Siz bir söz verdiniz, o sözün üzerine biz CHP'ye geldik. Kusura bakmayın siz sözünüzde durmadınız ama ben su saatten sonra söz verdiğim insanlara karşı mahcup olmamak için gelin CHP'ye çalışalım diyemem' diyerek istifamı sundum. Bundan sonra bizim CHP ile işimiz olmaz. Çünkü genel başkan söz verdikten sonra böyle bir durumun ortaya çıkması insanlarımızın ve dostlarımızın ağrına gitti. Şu anda kardeşlerim ve dostlarımla beraberim. Elbette ki aileden birisi ve birçok şeyi paylaştığım birisine sonuna kadar ailemle birlikte destek vereceğim. Sonuna kadar da bu desteğimiz devam edecek."
Sadece kağıt üzerinde CHP'nin adayı olduğunu hatırlatan Sayan, CHP'nin Muş'ta birden fazla milletvekili çıkarması halinde de kendisi için bir şeyin değişmeyeceğini sözlerine ekledi.
MHP milletvekili adayı Gıyasettin Yıldırım ise, Zihni Sayan'ın kendisine destek vermesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Zihni Sayan bizim aile büyüğümüzdür. Kendisi milliyetçi bir ailenin mensubudur. Almış olduğu karar bizleri çok mutlu ve memnun etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Aynı durumda ben olsaydım ailemle birlikte kendisine destek verirdim" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 17:17

İLGİLİ HABERLER