Bilim
  • 15.9.2013 12:38

Bu kabaklar ye ye bitmez...

 Kayseri’nin Develi ilçesinde meyve bahçesi ve seracılık işletmesi bulunan Ömer Güldeste, Suudi Arabistan’dan getirdiği bal kabağı çekirdeklerinden bir metre boyunda ve 75 kilo ağırlığında kabaklar yetiştirdi.
Develi ilçesi Zile kasabasındaki İlipınar mevkiinde meyve ihracatı yapan Ömer ve İsa Güldeste kardeşlerin yetiştirdiği 75 kilo ağırlığındaki kabaklar vatandaşların dikkatini çekiyor. Tatlı kabağını deneme amaçlı yetiştirdiklerini söyleyen Ömer Güldeste, “Deneme ekimlerinden büyük verim aldık. Özellikle kabakların 75 kilo ağırlığında olması bizi ve görenleri şaşırtıyor. Yetiştirdiğimiz kabakları da oteller ve restoranlara satıyoruz. Kilosunu 3 TL’den sattığımız kabaklara eğer ki ilgi çok olursa önümüzdeki yıllarda da kabak ekimine devam etmeyi düşünüyoruz” dedi.
Ömer Güldeste, develi ovasında sulu tarıma geçilmesinin tarım işletmelerinin artmasına katkı sağlayacağını belirterek, “Su kısıntısı yok, sadece planlı ve sertifikalı tohum ekilerek verimli ürünler elde edilebilir” diye konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:02

İLGİLİ HABERLER