Gündem
  • 26.10.2005 09:57

'BU ŞARKI TARKAN'I ZIPLATIR MI?'

HINCAL ULUÇ'UN SABAH'TAKİ YAZISI:

Bu şarkı Tarkan'ı zıplatır mı?..

Yıllardan beri Amerika'ya açılmayı, bunu da Ahmet Ertegün aracılığı ile yapmayı hayalleyen Tarkan sonunda ilk İngilizce şarkısını yaptı.. Kaleme kağıda sarılmadan uzun uzun dinledim..

Hani, tüm temel unsurları bilgisayarla belirlenen romanlar vardır. Çok satacak format ortaya çıkarıldıktan sonra yazılırlar.. Onun gibi bir şarkı Bounce..

"Amerika'da ne satar, Doğu'dan gelen" sorusunu bilgisayara vermişler, bu şarkı çıkmış sanki..
Başından sonuna bir oriental melodi.. Asena koysun programına, fevkalade göbek kıvırır.. Tarkan'ın da şarkının klibinde Amerikan kızlarını çıldırtacak kadar kıvıracağından eminim..

Salmaya Salama vardı, Dalida'nın.. Batı'da en çok satan oriental temelli şarkıdır.. Aşağı yukarı onun formatında Bounce.. Yani Zıpla.. Tarkan'ın İngilizcesini çözemedim. Çünkü ne dediği anlaşılmıyor.. Zaten bir şey diyen yanı da önemli değil şarkının.. Koca bir koronun söylediği nakarat kısmı, "Let me see you bounce" tekrarları şarkının nerdeyse tümü.. Tarkan bu cümlenin dillere sakız olmasını istemiş.. Ama ben onu bile, şarkıdan değil, plak kabındaki broşürü okurken çözdüm, inanın..

Sezen'in Tarkan'a yaptığı şarkıların yanında Bounce çok zayıf bana kalırsa.. Önemli olan şarkının dili değil müziği.. Tarkan o Türkçe şarkılarla vurmuştu dünyayı..

Peki Bounce ne olur?..

Amerikan gençleri bu şarkı ile göbek atmaya, belly dance yapmaya başlar mı?.. Bilemem..

Bildiğim.. Ahmet Ertegün isterse, Amerika'daki müthiş gücünü kullanarak Tarkan'ı uluslararası bir star yapabilir.. Ama ben bugüne dek Ertegün yağmurunun bir Türk tarlasına yağdığını görmedim..

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER