Gündem
  • 19.9.2020 10:54

Bu sene yüzde 30 daha fazla Orman yangını çıktı

Antalya Kumluca'da orman yangını çıktı! Bakan Pakdemirli: Bu yıl 2 bini geçti...

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'da dün orman yangını çıktı. Yangına, çok sayıda ekiple havadan ve karadan müdahale edildi. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Kumluca ilçesindeki yangını 2-3 saat içinde kontrol altına almayı hedeflediklerini belirtti. Pakdemirli'nin söylediği gibi Çevre ilçe ve illerden gelen ekiplerin desteği ve rüzgarın da kesilmesi ile alevlerin ilerlemesi saat 23.30 sıralarında durduruldu. Ekiplerin yangının yeniden baş göstermesini engelleyecek çalışmaları sürüyor. Ayrıca Bakan Pakdemirli bu yıl 2 bin 517 yangınla karşılaşıldığını açıkladı.

Kumluca'nın Adrasan Mahallesi'nde saat 16.00 sıralarında orman yangını başladı. Yangına Kumluca, Finike ve Kemer orman işletme müdürlüklerine bağlı arazöz, yangın işçileri, iş makineleri ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.

BAKAN PAKDEMİRLİ AÇIKLAMA YAPTI

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Kumluca ilçesindeki yangını 2-3 saat içinde kontrol altına almayı hedeflediklerini belirtti. Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğündeki Yangın Yönetim Merkezi'nde, Antalya'daki yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yangını yönetim merkezinden takip ettiklerini belirten Pakdemirli, "Yoğun mücadelemiz sürüyor. Tahmin ediyorum 2-3 saat kadar bir süre içerisinde inşallah kontrol altına almayı hedefliyoruz." dedi.

23.00 SULARINDA KONTROL ALTINA ALINDI

Ayrıca 2 yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarına katıldı. Saat 23.00'da kontrol altına alındı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının yeniden alevlenmemesi ve yerleşim alanlarına sıçramaması için ekipler yoğun çalışma yürütüyor.

BU SENE 2 BİNDEN FAZLA YANGIN

Ormanlık alanlarda ateş yakılmaması gerektiğini vurgulayan Pakdemirli, yoldan geçerken ormanlara sigara ve yanıcı maddelerin atılmamasının son derece önemli olduğunu bildirdi. Pakdemirli, orman yangınları açısından yoğun bir sene geçirdiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Bu sene 2 bin 517 yangınla uğraştık. Bu geçen yıla göre aşağı yukarı yüzde 30 fazla yangın demek. Sayıları her geçen gün artıyor. Teşkilatımızın da her geçen gün kendisini yenilemesi gerekiyor. Komuta merkezini, her şeyi tek pencereden görebilecek hale bu sene getirdik. İHA'lar son derece önemli ve kıymetli."


 

Güncellenme Tarihi : 19.9.2020 10:56

İLGİLİ HABERLER