Sağlık
  • 12.1.2006 11:09

BURSA'DA ŞÜPHELİ TAVUK ÖLÜMLERİ PANİĞE NEDEN OLDU

BÜLENT DEĞİRMEN
BURSA (İHA) - Bursa'ya bağlı Büyükorhan İlçesi'nde 4 tavuğun şüpheli bir şekilde ölmesi, paniğe neden oldu. Öldükten sonra dereye atılan tavuk cesetlerinin 3'ünün köpekler tarafından parçalanması ise farklı yorumlara yol açtı.
Edinilen bilgiye göre, Armutcuk Mahallesi'nde 2 gün içerisinde 2 tavuk şüpheli bir şekilde öldü. Ülke çapında kuş gribi vakalarının yaşandığı zamanda meydana gelen ölümler üzerine, bölgedeki vatandaşlar durumu Büyükorhan Tarım Müdürlüğü'ne bağlı Veterinerlik Şubesi'ne bildirdi. İhbar üzerine Büyükorhan Veterineri Yüksel Duman olay yerine gelerek ölü tavuklar üzerinde inceleme yaptı ve analiz için örnekler aldı. Bir tavuk poşetlenerek teste götürülürken, vatandaşların öldükten sonra dereye attığı 3 tavuk da köpekler tarafından parçalanmış bir halde bulundu. Yetkililer bu tavukların da test için parçalarını topladı. Veteriner Hekim Yüksel Duman, köylülere tedbirli olmaları ve böyle durumlarda hemen yetkililere haber vermeleri gerektiği uyarısında bulundu.
Mahalle Muhtarı Akın Sevim ise, köyde bir ailenin hastalıklı olduğu zannedilen 4 tavuğu yediğini tespit ettiklerini anlattı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:16

İLGİLİ HABERLER