Dünya
  • 29.10.2008 20:53

BUSH, BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

WASHINGTON - ABD Başkanı George W. Bush, Washington'da bulunan kuzey Irak'taki yerel Kürt yönetiminin lideri Mesud Barzani ile Beyaz Saray'da görüştü.
Toplantıda bir numaralı konu olarak, Irak ile ABD arasında üzerinde aylardır tartışmaların sürdüğü güvenlik anlaşması ele alındı ve Bush, bu anlaşmanın sonunda taraflarca kabul edileceğinden emin olduğunu söyledi.
Görüşmenin sonunda gazetecileri kabul eden Bush, Barzani'nin, Washington'u üç yıl önce de ziyaret etmesine atıfta bulunarak, "Başkan Barzani, Oval Ofis'e yeniden hoşgeldiniz. Bir süredir yüz yüze görüşmedik, ancak oldukça sık telefonda görüştük. Bunun nedeni de özgür bir Irak'ın gelişmesinde sizin çok önemli bir rol oynamış olmanız. Size, liderliğiniz ve kişisel dostluğunuz için teşekkür ederim" dedi.
Güvenlik anlaşmasıyla ilgili gelişmelerden bahseden Bush, sözlerinin sonunda, "Size burada hoşgeldiniz demekten gurur duyuyorum. Tekrar cesaretiniz ve liderliğiniz için çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Barzani de Bush ile tekrar görüşmekten memnun olduğunu belirterek, "Bizi diktatörlükten kurtarma yönündeki cesurane kararınızdan dolayı genelde Irak halkının, özellikle de Kürt halkının şükranlarını iletmek için buradayım. Bu süreçte canlarını veren cesur kadın ve erkek askerlere şükran duyuyoruz. Bu fedakarlıklar için Amerikan halkına ve size şükran duyuyoruz" şeklinde konuştu.
Mesud Barzani, ABD-Irak güvenlik anlaşmasının kabulü için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Üç yıl önceki ziyaretinde Beyaz Saray'a peşmerge kıyafetiyle giden Barzani'nin, bu defa takım elbise giydiği görüldü.
Barzani, dün de ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşmüş ve bu toplantıda terör örgütü PKK sorunu da ele alınmıştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:52

İLGİLİ HABERLER