Dünya
  • 9.5.2005 00:05

BUSH VE PUTİN RUSYA'DA DEMOKRASİYİ KONUŞTU

MOSKOVA - İkinci Dünya Savaşı zaferi törenleri için Moskova'da bulunan ABD Başkanı George Bush, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.
     Putin, Başkan Bush'u, Moskova dışındaki ikametgahında ağırladı. İki liderin görüşmesi, bir saatten fazla sürdü.
     ''Rusya'da demokrasinin yetersiz olduğu'' şeklinde Bush tarafından yapılan açıklamaların ardından iki ülke arasında birkaç gündür yaşanan söz düellosuna karşın, iki liderin görüşmelerinin ''dostane ve açık bir atmosferde geçtiği'' bildirildi. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, görüşmenin yapıldığı ikametgahta basına açıklamalarında, konunun ''tabu'' olmadığını belirttiler.
     Rice, ''Rusya tarafı ne düşündüğünü, ne demek istediğini söylüyor ve o doğrultuda davranıyor'' dedi.
     Bush'un, ''Rusya'da demokrasiyi baskı altına alan iç reformlar konusunu'' görüşme sırasında gündeme getirdiğini kaydeden Rice, ''İki lider, her tür konuda, yapıcı ve dostça bir ortam içerisinde konuşabileceklerini bir kez daha gösterdiler'' dedi.
     Rice, iki liderin Ortadoğu konusunu da ele aldıklarını kaydetti.
     Görüşmenin ağırlıklı konularının Ortadoğu ve terörizm olduğunu belirten Rice, ''İki lider, hiç kimsenin terörizm ve teröristlerle flört edememesi gerektiğini vurguladılar'' dedi.
     Bush ve Putin arasında Ortadoğu konusunun ele alındığı bu görüşmeyi yarın, Rusya, ABD, BM ve Avrupa Birliği dışişleri bakanları ve temsilcilerinin katılacağı ''Ortadoğu Dörtlüsü'' toplantısı izleyecek.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:03

İLGİLİ HABERLER