Yaşam
  • 27.6.2006 11:20

BUSH'A KOMŞU TÜRKLER KİM?


Komşunuz Bush olacak
"Yeryüzünün en lüks binası" iddiasıyla Washington'da yükselen Turnberry Towers'taki ultra lüks konutların 500 metrekarelikleri 10, 350 metrekarelikleri 5 milyon dolar! Evlerden alanlar arasında Başkan Bush, yönetmen Stewen Spielberg ve U2'nin asi solisti Bono gibi ünlü isimler var.

Beyaz Saray manzaralı
Sahibini sesinden tanıyan, duvarları 12 farklı renge bürünen, salonu 360 derece dönen dairelerden 5'ini Türkler satın aldı. Saç stilisti Turgay Yavuz, tekstilci Yıldırım Şaşmaz 5'er, isimleri gizli üç zenginimiz 10'ar milyon dolarlık evlerine yakında taşınacak.

Uzay teknolojisi
* Dairelerde kapı yok...
* Her daireye ayrı asansör.
* Potomac nehri manzaralı.
* Daire sahipleri asansörlerine bindikleri anda, otomobilleri kapıda çalışır halde bekliyor.
* Duvardaki tablo uzaktan kumandayla dev ekran televizyona dönüşüyor.


***



5 Türk, yeryüzünün en lüks binası Turnberry Towers'ta daire sahibi oldu. Washington'daki binada, Başkan Bush'un da evi var.

3'ü adını gizli tutuyor
ABD'
nin başkenti Washington'daki 'yeryüzünün en lüks binası' Turnberry Towers'a, Türk ilgisi!.. Daire fiyatları 2, 5 ve 10 milyon dolar arasında değişen bu eşsiz yapıda, 5 Türk daire sahibi oldu. 5 milyon dolarlık dairelerden satın alan Türkler'den 2'sinin adı belli. Biri tekstilci Yıldırım Şaşmaz, diğeri ise moda ve saç stilisti Turgay E. Yavuz. Diğer 3 Türk ise, ünlü oldukları için adlarını gizli tutuyor.

Bono da yerini aldı
Turnberry'de
, ABD Başkanı George W. Bush'un da bir dairesi var. Başkanlığı bıraktıktan sonra Teksas'a yerleşecek olan Bush, Washington'ı ziyaret ettiği zamanlarda bu evi kullanacak. Binada, Bush'a karşıtlığı ile tanınan U2'nun solisti Bono ve Hollywood'un dahi yönetmeni Spielberg'- ün de dairelerin olduğu belirtiliyor. Turnbery Towers'- taki daireler, gelecek yıl teslim edilecek.

(takvim)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:39

İLGİLİ HABERLER