Spor
  • 24.10.2005 02:41

CAN BARTU YAZDI: 'FENERBAHÇE KAZANDI AMA PROBLEM YİNE VAR!..'

CAN BARTU'NUN HÜRRİYET'TEKİ YAZISI:

Schalke maçı gibiydi


FENERBAHÇE dün akşam kazandı, gayet güzel, ama problem yine var. Orta saha sancılı. Orta saha oyuncuları hiçbir ikili mücadeleye girmiyor

Tek düşünceleri var, ileri gideyim, gol atayım. O zaman da 3-0 yenik durumdaki Malatyaspor topu Fenerbahçe’den daha iyi kullanıyor. F.Bahçe’de gözüken problem bu şu anda.

Appiah niye alındı, orta sahada mücadele edecek oyuncu olsun diye. 8 milyon Euro verildi. O nerede, sol açıkta. Tabii bu alışkanlık da üstüne oturdu. Şimdi aklında sürekli ileri gitmek var ve hiçbir ikili mücadeleyi kazanamıyor. Juventus’ta öyle değildi ki Appiah. Biraz da Türkiye’nin havasına uymuş. Tuncay, Appiah’dan daha fazla geriye yardım ediyor. Aurelio daha kendini toparlamış değil.

Geriye de dönmeliler

Orta sahanın yanında bir de defansın çok büyük pozisyon hataları var. Dün geceye baktığımızda maçın skoru F.Bahçe lehine 3-0 ve net. Ancak Malatyaspor’un da 3 tane net pozisyonu vardı. Aurelio’nun geçen sene kestiği topu, dün 3 tane orta saha oyuncusu kesemedi. Mehmet Yozgatlı gayet iyi oynadı. Ama en başta görevi orta sahaya yardım etmek, ikili mücadeleye girip top kazanmak.

Malatya maçının ikinci devresi F.Bahçe’nin Schalke karşılaşmasının ikinci yarısı gibiydi. F.Bahçe savunması sıkışınca dan-dun ileri vuruyor. Malatyaspor da bu topları alıp oyuna sokuyor. Bu oyun tarzı F.Bahçe’nin üzerine oturursa, çok büyük problemler yaşanır, çok acı çektirir. F.Bahçe’nin Milan ve PSV maçları gibi karşılaşmalarda iyi oynamasının nedeni, orta sahasının hem mücadeleci oyunu, hem topu kazanması hem de oyunu kurmasıydı. Şimdi top da kazanamıyor, oyunu da kuramıyor. Schalke hafta içindeki maçta topu daha iyi kullanıyordu, Malatyaspor dün F.Bahçe karşısında onlar kadar becerikli değildi.

Altını çiziyorum Fenerbahçeli futbolcular mücadeleye girmiyor. Top mücadele etmeden kazanılmaz, bu oyun tarzı çok başı ağrıtır. Christoph Daum’un müdahale etmesi lazım. İleriye gitmek güzel, oyunu da zenginleştiriyor, ama geriye dönüş o kadar önemsenmiyor ve o zaman rakip topla istediği gibi oynuyor.

Volkan, Schalke maçında yaptığı hatanın moral bozukluğunu üstünden atmış göründü. F.Bahçe gayet disiplinli oynuyor. Ama ileri şişirilen toplarla iyi futbol oynaması mümkün değil. Artı bir de F.Bahçeli futbolcular şunu öğrenecek, ileri doğru top atarsa, Anelka’ya ve onun önüne atacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER