Spor
  • 24.10.2005 01:06

DAUM'DAN MAÇ SONRASI AÇIKLAMALAR...

NİHAT ABACI
MALATYA (İHA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Shalke 04 gibi güçlü bir takımla zorlu bir maç oynadıklarını hatırlatarak, "Şampiyonlar Ligi'nden sonra günlük ekmeğimizi kazandığımız lige döndük. Ligde de başarılı olmak zorundayız. Çünkü unutulmamalıdır ki ligde başarılı olursak bir sene sonra yine Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğiz. Malatyaspor karşısında baskılı oynayan oyuncularımı kutluyorum. Malatya'nın ne kadar zorlu bir deplasman olduğunu biliyorduk. Maçın ilk yarısında bazı pozisyonlarda defans oyuncuları görevlerini yerine getiremedi. Ancak daha sonra iyi bir futbol ortaya koyarak galip gelmeyi başardık. Fenerbahçe, iyi bir takım olma yolunda ilerliyor. Malatyaspor karşısına Mehmet Yozgatlı ve Tuncaylı kadroyla çıktık. İki oyuncu da görevlerini yerine getirdi. Mehmet Yozgatlı, girdiği pozisyonları değerlendirerek maçın adamı oldu" dedi.

Galatasaray ile sportif rekabet içerisinde olduklarını, bu rekabetin dostane ilişkileri bozmaması gerektiğini ifade eden Alman teknik adam, "Almanya'da Türkiye'deki futbol ile ilgili bana yöneltilen bir soru üzerine Türkiye'yi övdüm. Türkiye'de gördüğüm her şey olumlu. Kulüplerle dostane ilişkiler içinde olmayı amaçladığımı söyledim. Ama Galatasaray ile ilişkilerin her zaman böyle olma olasılığının olmadığını ifade ettim. Amacım bütün kulüplere karşı dostane yaklaşım içinde olmaktır. Galatasaray ile de böyle olmak zorunda. Sportif açıdan Galatasaray ile bir rekabet içindeyiz. Bu rekabetin dostane ilişkileri bozmaması gerekir" diye konuştu.

Şu anda lider olmanın önemli olmadığını, sezon sonunda ligi lider bitirmenin önemli olduğunu belirten Daum, "10. haftada ligin liderinin kimin olacağı önemli değil. Önemli olan lig sonunda kimin lider olacağıdır. Ama gazetelerin kimi lider göstereceğini ben de merak ediyorum. Ben olsam birinciyi yazar, ikinciyi boş bırakır ve 3. sıradan devam ederim" diye konuştu. Ziya Doğan'ın en iyi Türk antrenörlerinden biri olduğunu ve iyi bir takım oluşturduğunu ifade eden Daum, Ziya Doğan'ın eleştirilere dayanabilirse Malatyaspor'un çok daha iyi bir konuma geleceğini ve istediği puanları alacağını sözlerine ekledi.
Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise, takımın oyunundan memnun olduğunu, futbolcuların sisteme alışmaya başladıklarını belirterek, "Maçta en az Fenerbahçe kadar pozisyon bulduk, ancak değerlendiremedik. Yaptığımız küçük hatalar sonucu sahadan mağlubiyetle ayrıldık. Fenerbahçe'nin usta ayakları var. Fenerbahçe bugün yorgundu ve biz bunu değerlendirmek istedik. Ama istediğimiz olmadı. Zorlu bir virajdan geçiyoruz. En az 3 galibiyet almamız gerekir. Üzgünüm, 3 puan alan taraf olabilirdik, ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik" dedi.

Malatyaspor Kulübü Başkanı Hikmet Tanrıverdi de, zaman zaman iyi oynamalarına rağmen şansız olduklarını söyleyerk, "Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Fenerbahçe ise girdiği pozisyonları golle sonuçlandırdı. Lig uzun bir maraton. Ligde ilk yarının bitmesine daha 7 maç var. Bu maçlarda en az 4-5 galibiyet almalıyız. Malatyaspor'un küme düşmemesi giçin ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Malatyaspor Başkan Yardımcısı Özcan Kayhan ise, takımın oyununda düzelme olmasının kendilerini sevindirdiğini söyleyerek, "Fenerbahçe maçını unutarak, artık önümüzdeki maçlara bakacağız" dedi.

Fenerbahçe'nin ilk iki golüne imza atan Mehmet Yozgatlı ise, Teknik Direktör Christoph Daum'un kendisine görev vermesi halinde her zaman goller atacağını belirtirken, Malatyaspor'un golcü futbolcusu Mustafa Özkan da Malatyaspor'u bu duruma futbolcuların getirdiğini, bunu düzelteceklerin de yine futbolcular olduğunu vurguladı.

Öte yandan Malatyasporlu taraftarlar arasında çıkan kavgada iki taratar hafif şekilde yaralandı. Taraftarlar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bazı taraftarlar da sahaya sandalye attı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER