Yaşam
  • 21.10.2008 10:57

ÇARŞAFI AÇTIĞIMDA ANNEM BUZ GİBİYDİ

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde babasının annesini öldürdüğü geceye tanık olan Süleyman Zat, dehşet dakikalarının izlerini silmeye çalışıyor. TIR şoförlüğü yapan 38 yaşındaki Suat Zat ile 14 yıllık eşi Özgül Zat (34)’ın üç çocuğun ikisi engelli olarak dünyaya geldi. Şiddetli geçimsizlik yaşayan çift boşanma noktasına gelse de aile büyüklerinin araya girmesiyle evliliklerini sürdürdü. İşi nedeniyle uzun süre evinden uzak kalan Suat Zat, öncek gün döndüğünde evde terör estirdi. Küçük oğlu Berat’ın parmağının kesilmesini bahane eden Zat, karısın tekme tokat dövmeye başladı.

Komşuları sesleri duyarak müdahale etseler de onları da bıçakla tehdit etti. Komşulardan biri olaya tanık olan evin tek sağlıklı çocuğu Süleyman’ı alarak evden ayrıldı ve jandarmaya haber verdi.

Ancak çılgın koca, komşularının bakışları arasında karısın saçından sürükleyerek arabaya bindirip götürdü. Birkaç saat sonra Suat Zat Özgül Zat’ın çarşafa sarılı cansız bedeniyle geri döndü. Jandarma katil kocayı ilçe çıkışında yakaladı.

ANNEMİ ÖLDÜRDÜN KATİL

Korkunç gecenin geride kalan tanığı, 12 yaşındaki Süleyman Enes Zat’a şimdi akrabaları sahip çıktı. Annesiz kalan ve babası cezaevine giren küçük çocuk dehşet dakikalarını şöyle anlattı:

“Kardeşlerimle birlikte uyuyorduk. Gürültüye uyandım. Babam anneme bağırıyordu. Birden üzerine saldırdı. Sürekli vuruyordu. Annem ‘yapma’ dedikçe tekmelemeye devam etti. Komşular gelip beni aldılar. Jandarmayı aradık. Annem çığlıklar atıyordu. Yeniden eve döndüğümüzde babam annemi alıp götürdü. Jandarma 3 saat sonra geldi. ‘Karı-koca arasında olur böyle şeyler’ deyip gittiler. İki saat sonra babam çarşafa sarılı halde annemi getirdi. Çarşafı açtım ve anneme dokundum ancak buz gibiydi. ‘Annemi öldürdün katil’ diye babama bağırdım. Anneme son sarılışım bu oldu. Jandarma peşinden gitmeyince annemi yitirdim.”

(AKŞAM)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER