Gündem
  • 16.6.2014 17:26

Çatı adayı Fethullah Gülen'in adayı çıktı

CHP ve MHP arasındaki çatı aray arayışlarında gündeme gelen ilk isim Ekmeleddin İhsanoğlu oldu.

HAŞİM KILIÇ ÇABUK UNUTULDU

Daha önce Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın adı CHP ve Cemaat'in desteğiyle Köşk adayı olması için sürekli gündemde tutuluyordu. Ancak ilerleyen süreçte Haşim Kılıç'ın adı gündemden düştü, unutuldu.

İLK ÇATI YALOVA'DA KURULMUŞTU

Ardından 1 Haziran'da bazı illerde yerel seçimin tekrarı yapılmış ve Yalova'da ilk çatı kurularak MHP ve CHP AK Parti'ye karşı birlikte çalışmıştı. 1 Haziran'daki Yalova başarısının ardından gözler Köşk için kurulacak çatıya çevrilmişti.

CHP İSLAM ALİMİNİ ÖNERDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bahçeli ile yaptığı görüşmede MHP'ye bir aday önerdi. O aday, İslam İşbirliği Teşkilatı'nda Genel Sekreterlik yapmış bir İslam Alimi olan Ekmeleddin İhsanoğlu oldu.

GÜLEN'İN ADAYI EKMELEDDİN İHSANOĞLU

İhsanoğlu'nun adı Türkiye gündemine bir anda bomba gibi düşerken, Fethullah Gülen'in kendisini CHP'ye önerdiği iddiaları da gündeme geldi. Buna göre seçimlerden aylar önce Cemaat destekli Haşim Kılıç'ın adının ortaya atılması, kendisinin yıpratılmasına neden oldu ve Erdoğan karşısında şansı azaldı. Ardından Cemaat Erdoğan'a karşı Köşk için yeni isim arayışlarına girdi, o isim de Ekmeleddin İhsanoğlu oldu.

SARIGÜL'Ü DE GÜLEN ÖNERMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Fethullah Gülen, yerel seçim öncesi Sarıgül ismini parlatan kişi olmuştu. İstanbul'da MHP yüzde 4 oy alabilmiş, MHP'lilerin çoğu da Kadir Topbaş karşısında yarışan Mustafa Sarıgül'ü desteklemişti. Bu da bir Fethullah Gülen projesiydi.

Twitter'da fenomen olan “Gizli Arşiv” adlı hesap çatı aday olarak duyurulan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Vatikan projesi olduğunu iddia etti.

"Gizli Arşiv" adlı Twitter hesabından yapılan açıklamada "CHP ve MHP'nin çatı adayı ilk günde uçtu, uçarken de CHP ve MHP'yi uçurdu… Ortaya çıktı ki CHP ve MHP yok, paralel yapı ve uluslararası eksen var. Ekmeleddin kim? Dinler arası diyalogcu. Kim? Papa için 'Çok samimi ve üstün bir ruhani lider. Mahviyet insanı.' diyen adam. Paralel yapı ve Vatikan projesi işte buraya kadar uzandı." yorumu yapıldı.



 

İşte o iddialar:


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:08

İLGİLİ HABERLER