Gündem
  • 29.2.2008 11:45

ÇEKİLME İLE ARA VERME BİRBİRİNE KARIŞTI

Zap ve çevresindeki harekatın durdurulması ile tüm Kuzey Irak’taki kara operasyonunun tamamen bitirilmesinin birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirtti.

Halen Kuzey Irak’ta bir çok noktada operasyonların ve harekat planlamalarının devam ettiğine işaret edilirken, bazı bölgelerde işi biten veya görev süresi dolan birliklerin zaman zaman geri dönebileceği veya çekilebileceği ifade ediliyor

Ancak bu harekatın tamamen bitirilmesi anlamına gelmiyor. Bazen de, bazı birlikler çekilirken yerlerine yenilerinin gönderilmesi gündeme gelebiliyor.

ABD’den, önce Savunma Bakanı Robert Gates sonra ise ABD Başkanı George Bush’un, ‘artık çıkın ve kısa kesin’ yönündeki açıklamalarının ardından Türkiye’nin böyle bir bitirme kararını da almayacağı da Ankara’da konuşulanlar arasında.

Bazı gözlemcilere göre göre ise, Türkiye belki de askerlerinin bir bölümünü ABD başta olmak üzere uluslar arası kamuoyunun tepkisini bir nebze azaltmak amacı ile kısmi ve sembolik olarak çekebileceğini ancak bunun kara harekatının bittiği anlamına gelmediğini belirterek şunları söylüyor: ‘Bu harekatın daha yerine getirilmesi gereken bir çok hedefi ve amacı var. Ayrıca, ileride bu kadar siyasi olarak altyapısı hazırlanması güç bir harekatın ileride yinelenmemesi ve PKK’nın kendini toparlama şansını bulamaması için en iyi sonuç alınana dek operasyonların bu kez sonuna dek sürmesi gerekir.’ 

(HÜRRİYET)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:39

İLGİLİ HABERLER