Eğitim
  • 30.5.2006 15:30

ÇELİK'TEN MİLLİ EĞİTİM VAKFIYLA İLGİLİ İDDİALARA YANIT

GÖLBAŞI - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Vakfını ele geçirmeye çalışmakla itham edilmesinin son derece gülünç bir iddia olduğunu söyledi.
     Çelik, vakfın yönetim kurulu kimlerden oluşursa oluşsun, Milli Eğitim Bakanı olduğu sürece genel başkanının kendisi olacağını söyledi. Vakfı maddi kaynaklarından dolayı ele geçirmeye çalıştığı yönündeki iddiaları da çok komik bulduğunu belirten Çelik, ''Vakfın şu anda elinde bulunan kaynak 35 trilyon liradır. Ben Türk milli eğitiminin daha iyi olması için çocuklarınızın daha iyi ve çağdaş şartlarda eğitim alabilmesi için gecesini gündüzüne katan bir insanım. Benim başlattığım eğitime yüzde yüz destek kampanyasında 2.5 katrilyon liralık destek sağlanmıştır. Sadece bilgisayarlı eğitime destek kampanyası 150 trilyon liralık bir destek görmüştür. Dolayısıyla eğer bir kaynak varsa ve bu vakfın başkanıysam bu kaynak Türk milli eğitimi için çocuklarımız için kullanılacak'' dedi.
     Vakfın Genel Başkanı olarak buradan kendisine ayrıca para verilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Çelik, bugüne kadar böyle bir şeyin hiç olmadığını, olsa bile kabul etmeyeceğini bildirdi. Çelik, bu durumun sadece kendisine bir yük ve sorumluluk getirdiğini, onun ötesinde şahsına sağladığı bir avantajın söz konusu olmadığını belirtti.
     Vakfın genel kurulunun 2 yılda bir yapıldığını hatırlatan Çelik, ''Divan başkanlığını genel başkan olarak istesem kendim yapabilirdim. Ama böyle bir şeye gerek görmedim. Zaten bakan olarak orayı baştan sona yönetecek vaktim de yoktu. Buna rağmen oylama yaptım. Bu oylamada bir önerge 45, diğer önerge 43 oy aldı. Kullanılan oy sayısı ise 89. O esnada birisi dışarıda durmuş olabilir. Burada art niyet aramak, hile karıştı demek uygun düşmüyor'' şeklinde konuştu.
     Herkesin gözü önünde cereyan eden bir kongre yaşandığını, demokratik usullerle seçim yapıldığını söyleyen Çelik, bunu bir meydan savaşı olarak lanse etmenin ve usulsüzlük yapıldığı yönünde iddialarda bulunmanın gerçekle bağdaşmadığını söyledi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER