Medya
  • 16.1.2014 12:41

Cemaate kızan Taraf Gazetesi Yazarı istifa etti

AKP cemaat savaşında açıktan hükümet cephesinde yer alan Taraf yazarı bugünkü yazısında gazetesinden ayrıldığını açıkladı...
 

Taraf gazetesi yazarı Hıdır Geviş gazetesinden ayrıldığını açıkladı. AKP ile cemaat arasındaki savaşta hükümetin ve Başbakan Erdoğan'ın yanında olduğunu yazan Geviş "bu kritik süreçte Erdoğan’a da sahip çıktım,hükümete de... Size de aynı şeyi yapmayı öneriyorum." dedi.

Artık Taraf'ta yazmak istemediğini ve başka bir gazete ile anlaşmadığını vurgulayan Geviş yine de "uzun zaman işsiz kalma pahasına" bile olsa gazetesinden ayrılma kararı aldığını yazdı. Geviş, Taraf'ın aksi yöndeki editöryal tutumuna karşın son zamanlarda köşesinde Erdoğan'ı savunan yazıları ile dikkat çekmişti. (gazeteciler.com)

İşte Geviş'in Taraf'tan ayrılma nedenlerini anlattığı yazısı:

TARAF'TA YAZMAK İÇİMDEN GELMİYOR

Taraf’taki yazarlık motivasyonumu artık kaybetmiş durumdayım. Burada yazmak hiç içimden gelmiyor... İleride pişmanlık duyacağım acele bir karar vermemek için gazeteden izin almıştım... Her türlü etkiden uzak, düşünmek istemiştim. Sonunda kararımı verdim. Taraf’tan ayrılıyorum.

UZUN SÜRE İŞSİZ KALMAYI GÖZE ALDIM

Anlarsınız ki günlük ve etkili bir gazetede haftada üç gün yazmak bir gazeteci için önemli bir şey. Ama inanın ne yeni bir iş bulduğumdan ne de bir başka gazeteye transfer olduğumdan değil, sadece buradan gitmek istediğimden gidiyorum. Üstelik uzun süre işsiz kalma riskini göze alarak...

ERDOĞAN VE HÜKÜMETE SAHİP ÇIKTIM

Son olarak... Türkiye çok kritik bir süreçten geçiyor. Birbiri ardına, şarjörden boşalırcasına yapılan operasyonların, seçilmiş hükümete karşı ciddi bir darbe girişimi olduğunu düşünüyorum. Ben de bu iktidarı çok eleştirdim, ben de Erdoğan’ı çok eleştirdim. Ancak bir iktidarın bir gecede devrilmesi girişimi çok korkunç ve kabul edilemez bir girişim. Hatalar ve günahlar varsa bunlar er ya da geç makul bir hukuki elekten geçer ve bir yere varır... Ancak halk iradesiyle gelen bir hükümet yine halk iradesiyle gider, nereden geldiği belli olmayan bir sabah operasyonuyla değil... İşte bu nedenle, bu kritik süreçte Erdoğan’a da sahip çıktım, hükümete de... Size de aynı şeyi yapmayı öneriyorum.

ZAMAN'A MANŞET OLDUM

Ben, referandum döneminde Türkiye’ye dönerken, Zaman gazetesindeki sevgili dostlar, fotoğrafımı manşete koymuş ve şu başlığı atmıştı: ‘Aleviyim, Kürdüm evet demek için Türkiye’ye geliyorum.’

Doğru bir haberdi bu. Tayyip Erdoğan öncesi Türkiye’deki baskın politik mantaliteden, siyasetteki olağanüstü kirlilikten, tavan yapmış ayrımcılıktan, Kürtleri hiç acımadan öldüren ve zulmeden devletten, savaş kışkırtıcılığından ve bugün demokrat kesilen o kaşar- elitist- faşist- ırkçı gazetecilerden tiksiniyordum. Bu tiksintiyle bu ülkeden gitmiş ve Amerika’da bulaşık yıkamaya fit olmuştum.

Amerika’da zor zamanlar geçirdim, ayakta kaldım, yeniden okudum, iyi kurumlarda çalıştım, başarılı oldum ve ülkeme demokrasi geldiğine inandığım için bir gün valizimi alıp geri döndüm.

ÜLKEMİ SEVMEMDE ERDOĞAN'IN ÇOK BÜYÜK PAYI VAR

Ve döndükten sonra bu ülkeyi sevdim, gerçekten sevdim. Bu sevgi, insanı öyle hafifleten öyle rahatlatan bir şey ki çeken bilir, yaşayan bilir... Ve ülkeme olan bu sevgimi kazanmamda Tayyip Erdoğan’ın çok büyük bir payı var. Bu nedenle bugün O’nun yanındayım. Neden mi?.. Kendini şimdi gerçekten özgür hisseden bir vatandaş olarak, kazandıklarımı kaybetmeye hiç niyetim yok da ondan.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER