Asayiş
  • 28.10.2008 03:58

CEMAL AYDIN'IN OĞLU 'ŞARAMPOL'E YUVARLANDI!..

Karayolları Genel Müdürlüğü ihale yolsuzluğuyla sarsıldı. Üst düzey bürokrat ve müteahhitlerin de gözaltına alındığı operasyonda, Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın'ın oğlu da yakalandı.
Ankara Emniyeti 8 ay önce başlattığı soruşturmada Karayolları Genel Müdürlüğü'nde bazı yol ihalelerine fesat karıştırıldığını belirledi. Düzenlenen Şarampol Operasyonu’nda karayollarında görevli üst düzey bürokratlar ve 17 müteahhidin de arasında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın'ın oğlu da bulunuyor.
8 AYLIK ÇALIŞMA
Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Bürosu ekipleri, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bazı ihalelerine fesat karıştırıldığı ve devletin zarara uğratıldığı yönünde bilgiler aldı. 8 ay önce başlatılan ‘Şarampol’ operasyonu kapsamında, Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'nün 2007-2008'deki yol yapım ihale dosyalarına el koyuldu. Polis, 6 ay boyunca bazı müteahhitler ile 4. Bölge Müdürlüğü'nde görevli bürokratların telefonlarını dinlemeye aldı. Müteahhitler ile bürokratlar arasındaki ilişkiler polis kamerası tarafından kaydedildi.
İHALELERİ PAYLAŞMIŞLAR
Soruşturmada, Karayolları 4.Bölge Müdürlüğü'nün 2008'de yaptığı yol yapım ve onarım ihalelerinde devletin milyonlarca YTL zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Müteahhitler ile bürokratlar arasındaki şifreli rüşvet konuşmaları ile müteahhitlerin kendileri arasında yaptığı konuşmalar delil olarak hazırlık dosyasına girdi. İhalelerin müteahhitler arasında paylaşıldığı öne sürülürken, ihaleye giren diğer firmaların kazanan firmadan "çıkma" adı altında para aldığı belirlendi. Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'ın oğlu C.A.'nın da bir yol yapım ihalesine karıştırılan fesatta rol aldığı öne sürüldü. (bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:55

İLGİLİ HABERLER