Eğitim
  • 4.10.2008 01:57

CEP MESAJIYLA İNGİLİZCE ÖĞRENME DEVRİ BAŞLIYOR...

ODTÜ'lü araştırmacılar, cep telefonlarının kısa mesaj (SMS) ve çoklu ortam (MMS) servisleri ile yabancı dil öğrenimi sağlayan yeni bir sistem geliştirdi. Sistemle görsel teknolojilerle desteklenmiş yabancı dil metinleri belli aralıklarla cep telefonundan SMS ve MMS yoluyla alıcılara yollanıyor.
TÜBİTAK DESTEKLİYOR
Araştırmacılara göre, öğrencilerin anında baktığı ve istediği zaman tekrar bakabildiği cep telefonu mesajları, internet ya da ders notlarından daha etkin öğrenme sağlıyor. ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Çağıltay, 2 yıl süren araştırmalarının TÜBİTAK tarafından desteklendiğini ve araştırmada elde ettikleri veriler için uluslararası patent başvurusu yaptıklarını söyledi.
Çağıltay "Biz dünyada bir ilke imza attık. ''Cep telefonuna gelen renkli mesajların yanındaki İngilizce kelimeler hafızada kalıyor, öğrenmeyi kolaylaştırıyor. Zaten neredeyse herkes cep telefonu kullanıyor. Cepten İngilizce öğrenmenin bu yüzden çok daha kolay olacağını düşünüyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER