Bilim
  • 26.7.2008 00:27

CEP TELEFONLARI ARTIK BİLGİSAYAR, KİMLİK KARTI HATTA ANAHTAR

Sık sık "Cep telefonu artık kesinlikle yalnızca cep telefonu değil" mesajı veren Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, gelişen teknoloji ile birlikte sadece cep telefonu ile işleri idare etmenin mümkün olduğunu belirtti. Seyahatlerde işlerini ve dolayısıyla Turkcell'i cep telefonundan yönettiğini açıklayan Ciliv, Yaşa dergisinin bu ayki sayısında yer alan söyleşisinde, "Cep telefonları artık birer bilgisayar, internet makinesi, oyun aracı, televizyon, hatta kimlik ve anahtar. Bu gelişmeler sayesinde tek bir cep telefonuyla işinizi her an her yerden yürütmeniz mümkün" dedi.

FIRSAT KOLLUYORUZ

1,5 yıl önce Turkcell'e CEO olarak atanmasını "hayatımdaki en önemli dönüm noktalarından biri" olarak tanımlayan Ciliv, önceliğini "Türkiye'nin lider GSM operatörü olarak tanımlanan Turkcell'i Avrupa, hatta dünya çapında bir iletişim ve teknoloji şirketi konumuna taşımak" olarak ifade etti. "Bunun dışında üç ana önceliğim oldu" diyen Ciliv, bunları şöyle sıraladı:

"Birincisi, pazarda kazanmaya devam etmek. İkincisi, müşterilerimizin memnuniyetini ve Turkcell'e bağlılıklarını maksimum hale getirmek. Üçüncüsü ise şirketi büyütmek. Sanıyorum 1,5 yıl gibi kısa bir sürede bu yolda önemli mesafeler kat ettik. Rekabetin arttığı bir ortamda Turkcell'i daha da büyüttük." Önde gelen iletişim ve teknoloji şirketlerinden biri olması hedefi doğrultusunda Turkcell'in kuruluşundan bu yana yeni teknolojilere lisans bedelleri hariç 7,4 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğini dile getiren Ciliv, "İletişim ve teknolojiyle ilgili değişik işkollarına girmek için fırsat kolluyor, Türkiye'yi yeni teknolojilerle tanıştırma kararlılığımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

ÖNCÜ GÖREVİ ÜSTLENİYOR

2007'de kurdukları Turkcell Teknoloji ile Türkiye'deki yüksek nitelikli insan kaynağını Ar-Ge faaliyetlerinde değerlendirerek "tersine beyin göçü yaratmayı" hedeflediklerini dile getiren Ciliv, şöyle devam etti: "2008'de de avantajlı gördüğümüz bölgelerde yatırım fırsatları aramaya devam ediyoruz. Şunu söyleyebilirim; 10 yıl sonra Türkiye bilişim teknolojileri alanında son derece gelişmiş olacak. Bunda öncülük görevini de Turkcell üstleniyor ve üstlenmeye devam edecek."

ALÇAKGÖNÜLLÜ OLMAYI ÖĞRENDiM

Turkcell'e CEO olarak atanıp Türkiye'ye gelmeden önce Microsoft'ta önemli bir görev üstlenen Süreyya Ciliv, dergideki söyleşisinde, Microsoft'un patronu Bill Gates ile çalışmanın kendisine neler öğrettiği şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi: "Bill Gates'ten alçakgönüllü olmayı, herkesin fikrinin değerli olduğunu, unvanların değil fikirlerin değerli olduğunu öğrendim. Çok vizyoner biriydi. Kendisiyle konuştuğumda çok net bir düşünme tarzı olduğunu görürdüm."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:35

İLGİLİ HABERLER