Gündem
  • 22.3.2007 16:09

ÇEVİK BİR, 28 ŞUBAT'I MÜHENDİSLİK OLARAK TANIMLADI

GENELKURMAY eski 2'nci Başkanı Orgeneral Çevik Bir, dünya ülkelerinin artık enerjiye dayalı politikalar ürettiğini anlatırken “Türkiye enerji politikalarında koridor ülke durumundadır. Türkiye jeopolitik özelliğini kullanırsa, AB bize muhtaç olacaktır'' dedi.

BİR'E GÖRE POST-MODERN ASKERİ BİR DARBE DEĞİL SİVİL MÜHENDİSLİK

Emekli Orgeneral Bir, 28 Şubat'ın ‘kişilerle kaim olmadığını’ anlatırken “Bu iletişimi ön plana çıkaran, toplumu yönlendiren sivil mühendislik hareketidir'' dedi ve kitabının yazılmasını önerdi.


      Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlük binasında, ‘Liderlik’ konulu konferans veren Genelkurmay eski 2'nci Başkanı Orgeneral Çevik Bir, Türkiye'nin AB üyeliği sürecini ve dünya ülkeleri arasındaki konumu ile ilgili değerlendirme yaptı. Dünyanın artık tamamen enerji odaklı politikalara yöneldiğini belirten Emekli Orgenerel Bir, jeopolitik, strateji ve jeostrateji kavramlarının değiştiğini söyledi.      

      
     “28 ŞUBAT KİŞİLERE KAİM DEĞİL''
      Konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Genelkurmay eski 2'nci Başkanı Orgeneral Çevik Bir, 28 Şubat süreci ile ilgili soru üzerine şu yanıtı verdi:
      “28 Şubat, kişilere kaim değil. 28 Şubat, devletin, cumhurbaşkanının, zamanın hükümetinin, Milli Güvenlik Kurulu üyelerinin tamamının, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin katıldığı, iletişimi ön plana çıkaran, toplumu yönlendiren sivil mühendislik hareketidir. Dolayısıyla kişilere kaim değildir. Muhakkak surette 28 Şubat'ın görevli kişilerin en yukardan en aşağıya kadar bir araya gelerek, konuları değerlendirerek, kitap yazmasıyla ancak gerçek bir şekilde anlaşılacağını düşünüyorum. Bu konuda kitap yazılması konusunda bütün ilgililer bir araya gelerek, çok iyi bir editör tarafından bunun yazılması ve tarihe ışık tutulması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda söylemek istediğim bundan ibaret, fazla teferruata girmek istemiyorum.“

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:48

İLGİLİ HABERLER